Juridische webinars

Wat fijn dat je interesse toont in onze webinars!

In twee webinars loodsen we je door de juridische aspecten van de asielprocedure en geven we je tips en inspiratie om hierin op een verantwoorde manier naast een vluchteling te staan. Deze webinars zijn voor iedereen die graag meer wil weten over de asielprocedure en hoe je wel (en niet) helpen kunt.

Doe mee! Op je laptop, pc of tablet kun je het webinar rechtstreeks volgen via Zoom vanuit je eigen woning of vertrouwde omgeving.

Nodig je ook anderen uit? Download deze afbeelding en stuur hem door via WhatsApp.

Wat wordt behandeld? 

 

Perspectief voor de vluchteling 

dinsdag 14 november

Doelgroep: vrijwilligers die contact hebben met vluchtelingen in de asielprocedure of die uitgeprocedeerd zijn

Wat gebeurt er allemaal als iemand asiel aanvraagt in Nederland? Welke stappen moet hij doorlopen? Wat zijn de mogelijkheden als de asielaanvraag wordt afgewezen? Wat zijn de rechten van uitgeprocedeerden? In dit webinar leer je in grote lijnen hoe het in elkaar steekt. Ook wordt uitgelegd wat voor hulp de juridische afdeling van Gave kan bieden en wat je als kerk en vrijwilliger wel en niet kunt doen.

Voorbereiden asielaanvraag bekeerling 

donderdag 23 november

Doelgroep: kerken die asielzoekers in de gemeente hebben die een asielaanvraag doen op grond van bekering. 

Een vluchteling wordt christen en loopt gevaar als hij terug zou moeten naar eigen land. De IND vindt zijn bekeringsverhaal ongeloofwaardig. Op welke manier kun je dan deze vluchteling ondersteunen? Hoe kan Gave hierbij helpen?

Praktisch

De webinars kunnen los van elkaar gevolgd worden.

Locatie: Thuis via Zoom
Tijd: 20.00 uur start programma
21.30 uur einde programma
Bijdrage in de kosten: gratis, gift is welkom
Aanmelding: We ontvangen graag uiterlijk drie dagen voor het webinar je aanmelding. Vul hiervoor het aanmeldformulier op deze pagina in.

 

Reacties eerdere deelnemers:

“Het webinar was realistisch en informatief.”

“Deze webinars hebben mij handvaten gegeven die meteen gebruikt kunnen worden bij de contacten met vluchtelingen die ik nu heb.”

 

 

 

 

Afgelast

Voor het webinar van 23 november zijn er weinig aanmeldingen. Daarom is besloten dat het webinar niet doorgaat. Advies over het onderwerp kun je uiteraard wel vinden op onze website. Heb je concrete vragen die je met het juridisch team wilt bespreken, neem dan contact op met het team. En we zijn volop bezig met de voorbereiding van de volgende landelijke trainingsdag op DV 23 maart waar je ons ‘live’ kunt spreken en we mogelijk een seminar kunnen aanbieden.

Webinar leiders:

Alies Koetsier en Marnix Visscher

juridisch medewerkers bij Stichting Gave

Alies Koetsier – Juridisch consultant

Marnix Visscher – teamcoördinator juridische ondersteuning

Alies en Marnix hebben beiden jarenlange ervaring met de bestudering van asieldossiers die gaan over bekering en zijn betrokken bij overleggen met de advocatuur en de overheid. Ze zijn ook vraagbaak voor allerhande vragen rondom asielprocedures en opvang.

Veelgestelde vragen

 

Hoe verschilt een webinar van de informatie op jullie website?

De website krijgt voortdurend updates, maar met een webinar kunnen we inspelen op actuele ontwikkelingen. Jij kunt ook aangeven waar jij meer over wilt weten.

Kan ik ook vragen stellen?

Zeker! Er is ruimte voor vragen stellen en zelf bij te dragen.

Kan ik een opname van het webinar bekijken?

Nee. Gelukkig kunnen we je veel mogelijkheden bieden om een webinar bij te wonen. Zo krijg jij de nieuwste kennis en leer je van andere deelnemers.

Moet ik me voorbereiden?

Niks is verplicht, maar je kunt je tijdsinvestering in het webinar vergroten. Lees van tevoren informatie op onze site-bibliotheek en bedenk enkele vragen. Zo haal je er meer uit.

Herhalen jullie webinars?

Ja, afhankelijk van het onderwerp. Een grote instroom van vluchtelingen of andere maatschappelijke ontwikkelingen met grote impact. Je kunt ook een verzoek indienen bij de Gave Servicedesk.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?

Geen probleem. Beantwoord de bevestigingsmail die je een paar dagen van tevoren ontvangt.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world Aanmelden