Presentaties

Betrokkenheid bij vluchtelingen begint met de juiste informatie. Gave wil hier graag bij helpen en geeft daarom presentaties voor scholen en andere belangstellenden. Er zijn verschillende vormen en onderwerpen mogelijk.

Presentatie op maat

Voor jouw leerlingen, studenten of ander gezelschap verzorgen we graag een presentatie op maat. We nemen vaak een vluchteling mee die zijn verhaal vertelt. Dat brengt de boodschap dichtbij. Er zijn verschillende onderwerpen mogelijk. Bijvoorbeeld:

  • Waarom vluchten asielzoekers?
  • Waar komen asielzoekers vandaan?
  • Hoe kom ik in contact met moslims?
  • Wat kan ik praktisch betekenen voor vluchtelingen? Hoe kan Gave hierbij helpen?
  • Wat kan ik betekenen voor vluchtelingen met verblijfsstatus in mijn wijk?

Lessen voor basisonderwijs

Wil jij als leerkracht met je leerlingen in gesprek over vluchtelingen? Dat de kinderen uit je klas leerlingen meer leren over Gods liefde voor de vreemdeling? We kunnen een presentatie vormgeven op basis van jouw wensen.

Lesprogramma

Daarnaast heeft Gave lesmateriaal ontwikkeld waarmee jij zelf een lesprogramma kunt verzorgen. Er staan in de lesbrieven ook suggesties in waarmee je de lessen uit kunt breiden naar een project. Je kunt dit materiaal uiteraard ook gebruiken voor kinderen in je kinderbijbelvertelling of kinderclub.

  • Lesprogramma voor de onderbouw (4 t/m 6-jarigen) en bijbehorende PowerPoint.
  • Lesprogramma voor de middenbouw (7 t/m 9-jarigen) en bijbehorende PowerPoint.
  • Lesprogramma voor de bovenbouw (10 t/m 12-jarigen) en bijbehorende PowerPoint.
  • Bouwplaat van een spaarkoffer waarmee je het lesprogramma kunt uitbreiden. Met de spaarkoffer kunnen leerlingen sparen voor de kinderclub voor vluchtelingen en andere Gave-activiteiten. Je kan de spaarkoffer hier downloaden en dan zelf uitprinten of je bestelt hem als kartonnen bouwplaat in onze webshop.

Vergoeding

Voor een presentatie vraagt Gave kilometervergoeding (0,19 ct/km) en 100 euro per dagdeel. Ook zouden wij het fijn vinden als je ons een extra bijdrage kunt geven, bijvoorbeeld in de vorm van een collecte. Is dit bedrag een probleem, dan is er overleg mogelijk.
Als de presentatie onderdeel is van een fondsenwervend project vraagt Gave geen vergoeding

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world