Gastlessen basisschool

Gave biedt een uniek programma voor de basisschool. Voor de onderbouw bieden we de boekpresentatie ‘Kleine Aap en de panda’s’, gegeven door kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd. ‘Op reis met mijn rugtas’ is de presentatie voor de bovenbouw.

Onderbouw – Kleine Aap en de panda’s

‘Kleine Aap en de panda’s’ is een boekpresentatie met muziek rondom het thema vluchtelingen. De voorstelling is ontwikkeld en wordt gegeven door Willemijn de Weerd, schrijfster van het boek, in samenwerking met Gave.

Er komen twee panda’s naar de dierentuin. Pelikaan is blij, maar Aap vindt het maar niets. De dierentuin is al vol genoeg, vindt hij. En waarom krijgen de panda’s wel een nieuw hok? Hij is niet van plan om vriendjes met ze te worden. Maar dan…

Tijdens de presentatie laat Willemijn aan de hand van een vertelkoffer zien hoe ze als schrijfster een verhaal schrijft. Door het boek ‘Kleine Aap en de panda’s’ ontdekken de kinderen dat vooroordelen lang niet altijd kloppen.

Samen met de kinderen bekijkt Willemijn ook de inhoud van een koffer van een vluchteling en dan ontstaat er zomaar een verhaal. De kinderen mogen helpen met schrijven en ontdekken stukje bij beetje wat deze vluchteling allemaal heeft meegemaakt.

Bovenbouw – Op reis met mijn rugtas

Amir en Zara moeten plotseling moeten vluchten uit Aleppo in Syrië. Na een moeilijke reis komen ze in Nederland. De reis van Amir en Zara vormt de aanleiding voor de presentatie die gegeven wordt door Evert van der Woude.
Aan de hand van drie rugtassen bespreekt Evert met de klas de reis van vluchtelingen en wat kinderen voor hen kunnen betekenen:

  • Wat nemen vluchtelingen mee in hun rugtas? Wat zou jij meenemen uit een land waar je nooit meer terugkomt?
  • Wat dragen ze mee in hun rugtas aan pijn en verdriet?
  • Jouw rugtas zit ook vol! Wat kan jij daaruit aan een vluchteling geven?

Deze les slaat een brug tussen de vluchteling en de kinderen hier in een vrij land.

Evert van der Woude is een ervaren voorlichter en heeft deze presentatie in samenwerking met Gave vormgegeven.

Meer informatie en aanvragen

De presentaties duren ongeveer 40 minuten en zijn het meest geschikt voor groepen van minder dan 70 kinderen. U kunt hierover altijd overleggen. Een presentatie kost 100 euro exclusief reiskostenvergoeding. Bij meerdere presentaties op dezelfde dag geldt een aangepast tarief.

Vraag de presentatie aan via onze servicedesk.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world