Trainingsdag kinderwerk workshop beschrijvingen

Een veilige kinderclub

Hoe ga je om met orde, structuur en veiligheid?

Op je kinderclub komen vluchtelingenkinderen met allerlei achtergronden. Welk gedrag zien we? Waar komt dit vandaan en hoe kunnen we hier het beste mee omgaan? Je ontvangt achtergronden en informatie, maar gaat ook praktisch nadenken over het reilen en zeilen op de club.

Marnella Noordermeer, orthopedagoog en vrijwilliger kinderclub azc Katwijk

Een sterk team

Hoe bouw je aan enthousiasme en betrokkenheid?

Kinderwerk is teamwerk. Deze workshop is vooral bedoeld voor teamleiders. Hoe zorg je voor betrokkenheid en enthousiasme bij alle teamleden? Hoe werk je aan een gezamenlijke visie en hoe zorg je dat elke vrijwilliger zijn gaven kan gebruiken en ontwikkelen binnen het clubwerk?

Arjan Vaders, ZZP’er Corban Ministry. Zijn passie is pionieren, opbouwen en ondersteunen in zending, gemeente en onderwijs.

Bijbelverhalen vertellen

Hoe vertel je levendig en geloofwaardig?

Hoe breng je vluchtelingenkinderen het goede nieuws van Jezus Christus, die naar deze wereld kwam om ons te redden? Juist zij hebben het zo nodig! Hoe sluit je aan bij deze kinderen die uit allerlei landen van de wereld komen en hier een veilig plekje zoeken? Misschien kun jij wel beeldend vertellen, maar wat als ze je niet verstaan? Hoe kun je de aandacht vasthouden van kinderen die veel onrust in zich hebben? Allemaal vragen waar je in deze workshop een antwoord op krijgt.

Frieda Keijzer, vrijwilliger kinderclub azc Utrecht

Drama en expressie

Hoe kan je dit inzetten binnen het kinderwerk?

Lijkt het je leuk om te ontdekken wat de kracht is van expressie als je een verhaal vertelt? Wil je ervaren dat toneelspelen veel minder eng is dan je altijd dacht? Wil je inspirerende voorbeelden zien en zelf aan de slag in een kleine groep? Kom dan naar onze workshop Drama en Expressie! We verheugen ons op je komst.

Els Borren en Liesbeth van Luipen, schrijvers van de sketches.

Trauma & verdriet bij kinderen

Hoe ga je om met deze kinderen en hun verhalen?

Op de club ontmoeten we veel kinderen die veel hebben gezien en mee gemaakt. Verlies van dierbaren en een gevaarlijke vlucht. Welke overtuigingen hebben kinderen ontwikkeld, welk gedrag kan dit met zich mee brengen? En wat kan jij als kinderwerker hierin betekenen?

Steveline van Wolfswinkel, coördinator kinderwerk Gave

Wereldnieuws voor moslimkinderen

Hoe ga je om met vragen en opmerkingen vanuit de islam?

We bespreken de volgende vragen: Hoe spreek je over gevoelige onderwerpen, zoals dat Jezus de Zoon van God is, de kruisiging, Israël, etc? Je kunt beter zelf niets over de islam zeggen op de club, maar wat doe je als kinderen er iets over vragen? Hoe ga je om met de moslimfamilies waar de kinderen bij horen?

Ds. Cees Rentier, directeur Evangelie & Moslims

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world