Webinar 'Contact met Oekraïense vluchtelingen'

 

Wat goed dat je interesse toont in het contact met Oekraïense vluchtelingen!

Of je nou een gastgezin, buddy of vrijwilliger bent: het contact met Oekraïense gasten is heel waardevol. Toch kunnen deze relaties ook voor de nodige vragen en dilemma’s zorgen. Het is dan fijn om als christen meer achtergrondinformatie te hebben over de Oekraïners die nu Nederland binnenkomen.

Gratis webinar

Gave wil christenen graag ondersteunen in het contact met Oekraïense vluchtelingen. We bieden gratis webinars waarin we meer informatie geven over cultuur, geloof en mogelijkheden om in contact te komen. Dit webinar is dezelfde als afgelopen tijd, waarin medewerkers van Gave in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen uit Oekraïne. Ze geven je hierbij handvatten om naast de Oekraïense vluchtelingen te staan. Tijdens de webinars zal er ook genoeg ruimte zijn voor jouw eigen inbreng en vragen.

In het webinar behandelen we onder andere:

  • Verwachtingen van Oekraïense vluchtelingen
  • Cultuurverschillen
  • Religie
  • Trauma
  • Tips in het contact (gastgezin/ buddy/vrijwilliger)

Praktisch

Locatie: Thuis via Zoom
Datum: Dinsdag 24 januari
Tijd: 20.00 uur start programma
21.30 uur einde programma
Bijdrage in de kosten: gratis, gift is welkom

Reacties van eerdere deelnemers

‘Je krijgt op deze manier veel informatie en je kan gewoon thuisblijven.’

‘De ervaring van de Oekraïense vrouw was waardevol, ook de positieve uitstraling van de medewerk[st]ers aan het webinar vanuit Gave was mooi om te ervaren.’

‘We hadden de avond niet willen missen!’

 

 

Webinarleiders 

 

Marco Vos
Marco heeft meer dan 15 jaar ervaring in het contact met vluchtelingen. Hij geeft leiding aan het Oekraïne-project van Gave. Hierdoor heeft hij veel zicht op de actualiteit van de Oekraïense vluchtelingen in Nederland. Hij deelt graag zijn kennis en ervaring met de vrijwilligers in het land.

 

Irina Mulder
Irina is opgegroeid in Oekraïne. Ze is bijna 20 jaar getrouwd met een Nederlandse man. Ze woonden toen in Nederland, vervolgens hebben ze 12 jaar in Oekraïne gewoond en gewerkt. Het gezin woont nu in Nederland. Irina ondersteunt Gave in de kennis over Oekraïne, maar ook met haar psycho-sociale kennis en ervaring (trauma).

Veelgestelde vragen

 

Hoe verschilt een webinar van de informatie op jullie website?

De website krijgt voortdurend updates, maar met een webinar kunnen we inspelen op actuele ontwikkelingen. Jij kunt ook aangeven waar jij meer over wilt weten.

Kan ik ook vragen stellen?

Zeker! Er is ruimte voor vragen stellen en zelf bij te dragen.

Kan ik een opname van het webinar bekijken?

Nee. Gelukkig kunnen we je veel mogelijkheden bieden om een webinar bij te wonen. Zo krijg jij de nieuwste kennis en leer je van andere deelnemers.

Moet ik me voorbereiden?

Niks is verplicht, maar je kunt je tijdsinvestering in het webinar vergroten. Lees van tevoren informatie op onze site-bibliotheek en bedenk enkele vragen. Zo haal je er meer uit.

Herhalen jullie webinars?

Ja, afhankelijk van het onderwerp. Een grote instroom van vluchtelingen of andere maatschappelijke ontwikkelingen met grote impact. Je kunt ook een verzoek indienen bij de Gave Servicedesk.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?

Geen probleem. Beantwoord de bevestigingsmail die je een paar dagen van tevoren ontvangt.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world Aanmelden