Webinars

Gave biedt komende tijd de volgende webinars:

Top 10 herkomstlanden vluchtelingen – eind feb./begin mrt. – Jaap van de Kamp

De instroom: waar komen vluchtelingen op dit moment vandaan? Samen kijken we naar de huidige instroom. Wat is kenmerkend hiervoor? Welke beweging zien we hierin? Welke landen staan in de top en hoe komt dit? Ook behandelen we enkele praktische tips, om zo beter te begrijpen en om gerichter om te gaan met de diverse culturen.

Geloof delen met moslims – donderdag 21 april – Simon van Dijk

Veel moslims zijn op zoek naar vrede met God. Hoe kun jij hen helpen om die vrede bij Jezus Christus te vinden? Op welke manier sluit je aan bij wat moslims geloven? Wat maakt dat moslims geïnteresseerd raken in het christelijk geloof? In dit webinar leer je meer over de islam en hoe jij Gods liefde met moslims kan delen. Simon van Dijk heeft veel contact met moslims en heeft ook meerdere malen gereisd naar islamitische landen.

Grenzen en verantwoordelijkheden – donderdag 12 mei

Grenzen bewaken in het werken met vluchtelingen kan erg lastig zijn. Vaak gaan we over onze grenzen heen omwille van de relatie, wat lastige situaties op kan leveren. Wat is hierin onze verantwoordelijkheid, en wat zegt de Bijbel ons hierover? Samen met een aantal ervaren Gave-medewerkers gaan we hierover in gesprek.

Juridische thema’s – november

Hoe ziet de asielprocedure van een vluchteling eruit? Welke kansen en mogelijkheden zijn er voor vluchtelingen? Waar lopen ze tegenaan en wat kun jij daarin betekenen? In een drietal webinars nemen we je mee door de juridische achtergronden van de asielprocedure en geven we je tips en inspiratie om hierin op een verantwoorde manier naast een vluchteling te staan. Deze webinars zijn voor iedereen die graag meer wil weten over de juridische aspecten van de asielprocedure.
  1. Asielprocedure en opvang
  2. Voorbereiden asielaanvraag bekeerling
  3. Uitgeprocedeerd: wat nu?

Praktisch

Locatie:Thuis via Zoom
Tijd:20.00 uur start programma
21.30 uur einde programma
Bijdrage in de kosten:gratis, gift is welkom
Aanmelding:We ontvangen graag uiterlijk drie dagen voor het webinar je aanmelding. Klik hiervoor op onderstaande knop.
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world