Webinar 'Vrouwen - werk??'

Wat goed dat je interesse toont in contact met vluchtelingenvrouwen!

Vrouwenwerk, wat een apart woord! Wat betekent dat eigenlijk? Wiktionary zegt: werk of handeling dat speciaal geschikt voor vrouwen is en wat voor mannen ongeschikt zou zijn. Wil je als vrouw ook de verwelkomende hand toesteken naar vluchtelingenvrouwen? Dan is ons webinar iets voor jou.

Gratis webinar

Wil je ook vluchtelingenvrouwen een verwelkomende hand toesteken, hen laten merken dat je hen ziet en een stukje met hen oplopen? Soms ontstaat er een jarenlange vriendschap. En soms is het maar voor korte tijd dat iemand in een azc bij jou in de buurt woont.
Maar hoe overkom je taalbarrières, culturele en geloofsbarrières? En hoe blijf je steeds nieuwe inspiratie opdoen als we een groep leiden? Daar hopen we je antwoord op te geven in ons webinar ‘Vrouwen-werk??’ Dit webinar wordt gehouden op dinsdag 25 april om 20.00 uur.

Doe mee! Op je laptop, pc of tablet kun je het webinar rechtstreeks volgen vanuit je eigen woning of vertrouwde omgeving.

Praktisch

Locatie: Thuis via Zoom
Datum: Dinsdag 25 april
Tijd: 20.00 uur start programma
21.30 uur einde programma
Bijdrage in de kosten: gratis, gift is welkom

Reacties van eerdere webinardeelnemers

‘Je krijgt op deze manier veel informatie en je kan gewoon thuisblijven.’

‘De ervaring van de Oekraïense vrouw was waardevol, ook de positieve uitstraling van de medewerk[st]ers aan het webinar vanuit Gave was mooi om te ervaren.’

‘We hadden de avond niet willen missen!’

 

 

Webinarleiders 

 

Morgan Slotman en Trix van Leeuwen

Morgan Slotman is van origine Amerikaanse, zij is getrouwd met een Nederlander. Morgan heeft twee jaar gewoond en gewerkt in het Midden oosten, en daar veel contact gehad met vluchtelingen. Ze heeft een masters in mensenrechten met de focus op vluchtelingen vrouwen. Sinds een jaar versterkt zij Trix bij team vrouwenwerk van Gave en bezoekt ze vrouwen in azc Amersfoort en het House of Joy daar.
Trix van Leeuwen heeft achttien jaar in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt met jonge meiden en kansarme vrouwen. Nu al weer ruim 5 jaar werkt zij voor stichting Gave als coördinator vrouwenwerk. In Nijkerk heeft ze een interculturele vrouwengroep.
Samen hopen we onze ervaring met jullie te delen en jullie te inspireren voor interculturele vriendschappen.

 

Veelgestelde vragen

 

Hoe verschilt een webinar van de informatie op jullie website?

De website krijgt voortdurend updates, maar met een webinar kunnen we inspelen op actuele ontwikkelingen. Jij kunt ook aangeven waar jij meer over wilt weten.

Kan ik ook vragen stellen?

Zeker! Er is ruimte voor vragen stellen en zelf bij te dragen.

Kan ik een opname van het webinar bekijken?

Nee. Gelukkig kunnen we je veel mogelijkheden bieden om een webinar bij te wonen. Zo krijg jij de nieuwste kennis en leer je van andere deelnemers.

Moet ik me voorbereiden?

Niks is verplicht, maar je kunt je tijdsinvestering in het webinar vergroten. Lees van tevoren informatie op onze site-bibliotheek en bedenk enkele vragen. Zo haal je er meer uit.

Herhalen jullie webinars?

Ja, afhankelijk van het onderwerp. Een grote instroom van vluchtelingen of andere maatschappelijke ontwikkelingen met grote impact. Je kunt ook een verzoek indienen bij de Gave Servicedesk.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?

Geen probleem. Beantwoord de bevestigingsmail die je een paar dagen van tevoren ontvangt.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world Aanmelden