Verhuizing of terugkeer

Wanneer een asielzoeker verhuist naar een ander azc of een woning krijgt, zien we graag dat christenen in zijn of haar leven present blijven.

Verhuizing naar een ander azc

Het komt geregeld voor dat een asielzoeker naar een ander azc wordt overgeplaatst.
Dan kunt u het contact niet zelf voortzetten. Gave kan u helpen met het vinden van een christen die het contact in het nieuwe azc kan verder zetten.
Doorverwijzingen naar noodopvanglocaties en POL doen wij niet omdat wij ons richten op de reguliere azc’s in verband met de vele aanvragen die wij krijgen.

  • Gebruik onderstaand formulier voor uw doorverwijzing.

Verhuizing naar een woning

Nadat asielzoekers een verblijfsvergunning hebben ontvangen, wordt hen een woning toegewezen.
Omdat we momenteel meer aanvragen binnenkrijgen dan we kunnen behandelen, willen we u vragen om eerst zelf op zoek te gaan naar een nieuwe contactpersoon. Hieronder vindt u een aantal tips die u hierbij kunnen helpen.
1. Benader christenen uit uw eigen netwerk.
2. Benader kerken in de nieuwe woonplaats. Het is prettig als het kerkgenootschap aansluit bij de asielzoeker.
Een nieuwe contactpersoon kunt u wijzen op onze brochure ‘Over de drempel’:
De brochure is hier gratis te downloaden. Ook kan de nieuwe contactpersoon hier een
welkomstpakket bestellen om aan het begin van het contact met de vluchteling te overhandigen.

Mocht u zelf geen contactpersoon hebben gevonden dan kan Gave u wellicht helpen. Vul onderstaand formulier hiervoor in. De servicedesk zal dan proberen om u verder op weg te helpen bij het vinden van een contactpersoon. Wij gaan er in dit geval vanuit dat de asielzoeker hier zelf ook mee heeft ingestemd. 

Maar u kunt ook contact opnemen met Stichting Present of met Stichting Hulp in Praktijk. Zij zijn in een toenemend aantal plaatsen in Nederland actief en kunnen mogelijk vrijwilligers inschakelen om hulp te bieden. 
Verder is het belangrijk te weten, dat vrijwel elke gemeente een lening of gift kan verstrekken ten behoeve van huisvestingskosten, meestal rond € 3.000. Dit moet wel aangevraagd worden.

Terug naar eigen land

Gave heeft contact met een aantal (zendings)organisaties die actief zijn in landen van herkomst van asielzoekers. We willen u graag helpen aan terugkeeradressen, maar we moeten erg voorzichtig zijn om de veiligheid van christenen in islamitische landen van herkomst te waarborgen. Neemt u gerust contact op met de servicedesk van Gave, dan bespreken we hoe we in de door u aangedragen situatie kunnen helpen. 

Aanmelden doorverwijzing


Gegevens asielzoeker


 
 
 
 


Uw gegevens


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Weergave *
In het vervolg willen we u graag ons gratis magazine Weergave toesturen. Wilt u deze ontvangen?


 


Elektronische nieuwsbrief *
Wij sturen u graag vijf keer per jaar de elektronische nieuwsbrief met informatie en activiteiten m.b.t. vluchtelingen. Wilt u deze ontvangen?


 


Ruimte voor evt. opmerkingen


 


Door u op te geven voor onze emailnieuwbrief blijft u op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen omtrent vluchtelingen