Anderstalige lectuur en media

Het wordt altijd zeer gewaardeerd, als u een vluchteling iets geeft in de eigen taal. Het getuigt van respect voor hen en hun afkomst. Hieronder staan diverse mogelijkheden:


Gratis Bijbels

De Bijbelvereniging kan gratis Bijbels beschikbaar stellen om te gebruiken op azc's. Er zijn verschillende uitgaven mogelijk: 

  • Nieuwe Testament Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi, Turks, Russisch, Pools, Italiaans, Spaans, Duits, Frans, en Chinees
  • Oude en Nieuwe Testament (NBV of HSV vertaling)
  • Engelse Bijbel (NIV-vertaling)
  • Nieuwe Testament + Psalmen met grotere letter (Nederlandstalig)
  • Kostbare tijd (passages uit het Oude en Nieuwe Testament om te bemoedigen)
  • Hotelbijbel (het Nieuwe Testament in Engels, Duits, Frans en Nederlands in ťťn band)
  • Parallelbijbel Nieuwe Testament Engels en Arabisch

De bijbeluitgaven worden kosteloos verstrekt. 

Voor het gratis verspreiden van Bijbels is een bijbelfonds beschikbaar, waar met ondersteuning van de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS) en het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bijbels in de eigen taal beschikbaar zijn. Wanneer u geen andere financiering hebt vanuit eigen kerk of werkgroep kunt u gratis of tegen geringe vergoeding bijbels aanvragen bij Gave. Voorwaarde is dat u de lectuur verspreidt onder allochtonen die in Nederland verblijven. Het mag niet worden doorverkocht of lukraak worden uitgedeeld.

Internet

Mijntaal.net: Op deze site kan een vluchteling makkelijk informatie vinden in de eigen taal.

Moslims vinden het soms veiliger om via internet anoniem met het christelijke geloof kennis te maken dan het risico te lopen met een boekje ‘betrapt’ te worden. Voor de site Mijntaal zijn promotiekaartjes verkrijgbaar die u kunt uitdelen.

Zie verder ook de pagina's onder talen en landen. Als u nog verdere hulp nodig heeft om informatie te vinden, neem dan gerust contact met ons op.

Kalenders

Kalenders met bijbelteksten in de eigen taal zijn altijd een gewaardeerd geschenk rond de jaarwisseling. Ook als een moslim er niet voor openstaat om christelijke lectuur te ontvangen, kunt u gerust een kalender cadeau geven. U kunt ze bestellen bij de EAS en de Zakbijbelbond.
Handig om te weten: het Afghaanse en Koerdische Nieuwjaar valt samen met het begin van de lente op 21 maart. Let hierop als u de Afghaanse kalender wilt uitdelen.

Bijbels

Er is een keur aan Bijbels, Nieuwe Testamenten, afzonderlijke Bijbelboeken, bijbelstudiemateriaal en aanverwante lectuur beschikbaar in een groot aantal talen. Deze kunt u bestellen op de site van de Zakbijbelbond of van EAS.

Overige lectuur

Bij Gave kunt u terecht voor de Goed Nieuws Krant. Hierin staan persoonlijke verhalen van mensen uit diverse landen die Jezus hebben leren kennen. Ieder verhaal is geschreven in de eigen taal (de krant is momenteel uitverkocht, maar u kunt de verhalen wel downloaden).

Van een heel ander genre zijn de boekjes Welkom in Nederland, speciaal voor SomaliŽrs of Afghanen. Hebt u contact met SomaliŽrs of met Afghanen, dan is dit een heel mooi cadeau en een leuke aanleiding voor gesprekken.

Gratis lectuur in verschillende talen (o.a. Arabisch en Farsi) kunt u bestellen bij EAS.

Audio en Films

CD’s met gesproken woord en/of liederen zijn een aansprekende aanvulling op geschreven materiaal. Maar ook analfabeten kunnen ermee bereikt en geraakt worden. Veel moslims waarderen ook een film over het leven van Jezus of over de bijbelse geschiedenis (God’s Story). Meer informatie is te vinden op de pagina's talen en landen.  

Door u op te geven voor onze emailnieuwbrief blijft u op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen omtrent vluchtelingen