Voor scholen en jeugdgroepen

Gave vindt het belangrijk dat kinderen al jong een indruk kunnen krijgen van het asielzoekersbestaan en Gods liefde voor de vreemdeling. Voor het christelijk basis- en voortgezet onderwijs heeft Gave daarom diverse materialen ontwikkeld die gekocht of gehuurd kunnen worden. U kunt Gave ook uitnodigen voor een gastles.Lesmateriaal

Voor kinderen in zondagsschool, kindernevendienst of catechisatieles is onderstaand materiaal te downloaden.

Leskist

In de leskist zitten materialen uit verschillende landen met opdrachten voor de groepen 4 en 5 en 6 tot en met 8. Hierin zitten ook materialen voor de leerkracht, zoals een video en leesboeken. Met de kist kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag en maken hierdoor op een ontspannen manier kennis met diverse culturen. In de kist zit ook het lesideeŽnboek en twee soorten lesbrieven.

Leenprijs van de leskist € 15,-

Activiteitenbrief jongerenavonden

Voor kerkelijke tiener- en jongerengroepen is er een gratis activiteitenbrief (pdf). Met behulp van een aantal uitgewerkte suggesties kun je een gevarieerd programma samenstellen rondom het thema vluchtelingen.
De bijbehorende materialen zijn tegen administratie- (€ 5,-) en verzendkosten aan te vragen via het kantoor van Gave.

Belijdenismagazine

Voor belijdeniscatechisanten komt jaarlijks het magazine BelijdenISdoen uit. Dit initiatief is ontwikkeld samen met Friedensstimme, In de Rechte Straat, Ontmoeting en Woord en Daad.
Het magazine biedt portretten van jongeren die via de organisaties actief zijn. Daarnaast staan er artikelen in over de verschillende organisaties. Predikanten en andere catecheten kunnen de magazines gratis bestellen via www.belijdenisdoen.nu.

Bestellen

Maak gebruik van het reactieformulier.

Door u op te geven voor onze emailnieuwbrief blijft u op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen omtrent vluchtelingen