Rugtasactie

Verras asielzoekerskind met rugtas


Een asielzoekerskind in Nederland leeft in moeilijke omstandigheden. De angst voor de oorlog is vervangen door onzekerheid voor de toekomst. Het leven op het asielzoekerscentrum (azc) is niet makkelijk. Verras hen daarom met een rugtas!
Rond de kerstvakantie zullen kinderen in ongeveer 20 azc’s in Nederland een rugtasje ontvangen met speelgoed en schrijfwaren. Stichting Gave en Stichting De Samaritaan organiseren deze rugtasactie. Doet u mee?

Het vullen van de rugtasjes

U kunt als school, kerk, maar ook individueel rugtasjes vullen voor asielzoekerskinderen. U vult die met speelgoed en schrijfwaren, zoals een autootje, popje, kleurboek en potloden. We vragen per rugtasje minimaal € 3,- als vergoeding voor de gemaakte kosten. Na uw aanmelding ontvangt u van ons de rugtasjes en verdere informatie over het vullen. Meldt u aan via het formulier onderaan de pagina.


Er zijn 2.000 rugtasjes nodig. 

Aanbod lesmateriaal

Met de onderstaande materialen helpen we u om  in de kerk of in de klas aandacht te geven aan de actie. 

  • Gave biedt een boekpresentatie voor de onderbouw van de basisschool.
  • Gave biedt een voorlichting speciaal voor de bovenbouw van de basisschool. 
  • Met deze PowerPoint kunt u kinderen uitleggen hoe het voor een kind is in het azc en wat de rugtasactie voor hen betekent. 
  • Het boek 'Op de vlucht' gaat over een kind dat vlucht uit SyriŽ. Op onze themapagina over dit boek vindt u verschillende materialen en lesideeŽn. 
  • Nodig een spreker van Gave uit. 

Inleveren
Het inleveren van de tasjes kan op acht plaatsen in Nederland: Drachten, Creil, Ermelo, Overberg, Papendrecht, Woerden, Zuidland en Weesp. U kunt in het aanmeldformulier aangeven waar u de rugtasjes wilt inleveren in november. De adressen van de inleverpunten en de exacte inleverdata kunt u binnenkort downloaden. 

Controle van de rugtasjes
Nadat de rugtasjes zijn ingeleverd worden ze gecontroleerd. Dit gebeurt in 29 en 30 november in Weesp. We zijn nog op zoek naar extra handen. Wilt u meehelpen? Neem dan contact op met De Samaritaan!

Downloads
PowerPoint rugtasactie
Instructie rugtasactie volgt z.s.m.
Adressen van de inleverpunten volgen z.s.m.

Organisatie
Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. De Samaritaan is bekend van de Actie4Kids schoenendoosactie waarbij schoenendozen met speelgoed worden ingezameld voor kinderen in ontwikkelingslanden. Wat Gave en De Samaritaan bindt is dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.

Heeft u nog vragen?
U kunt contact opnemen met De Samaritaan of op 0341-418061.

Aanmelden rugtasactie

Let op! U kunt zich al aanmelden, maar wij beginnen in september met het versturen van de tasjes. 
* = verplicht veld

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Is het bezorgadres hetzelfde als het ingevulde adres?*


 


Hoeveel rugtasjes wilt u bestellen (Ä 3,- per stuk, minimale afname 5 stuks)?*


 


De rugtasjes worden gesplitst in jongens- en meisjestasjes, in verschillende leeftijdscategorieŽn. Hieronder kunt u aangeven hoeveel tasjes u in welke categorie wilt bestellen.


 
 
 
 


Ik lever de rugtasjes in november in bij het inleverpunt in:*


 


Hoe heeft u gehoord van de actie?*


 Bijdrage
Als vergoeding van de onkosten vragen we minimaal Ä3,- per rugtasje. Een donatie is mogelijk. Welk bedrag wilt u betalen?*


 


Hoe wilt u dit betalen?*


 


Weergave
We willen u graag (kosteloos) ons magazine de Weergave toesturen.*


 


Elektronische nieuwsbrief
Wij sturen u graag vijf keer per jaar de elektronische nieuwsbrief met informatie en activiteiten m.b.t. vluchtelingen. Wilt u deze ontvangen?*


 


Nieuwsbrief De Samaritaan
Wilt u de nieuwsbrief van De Samaritaan ontvangen?*


 
 


Door u op te geven voor onze emailnieuwbrief blijft u op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen omtrent vluchtelingen