Hulp van Gave

Gave is u graag van dienst 

We benadrukken wel, dat Gave meestal niet in staat is om zelf concreet hulp te verlenen. Gave kan bijvoorbeeld geen noodopvang bieden en heeft ook geen financiŽle middelen om te helpen met onkosten. 

Onze expertise

Bij Gave hebben we vooral expertise voor christen-asielzoekers die bij terugkeer naar hun land hebben te vrezen voor geloofsvervolging. Is een asielaanvraag afgewezen en denkt u dat dat onterecht is, dan vernemen wij dat graag via ons meldpunt christenasielzoekers. Wij kunnen dan bekijken welke ondersteuning wij kunnen bieden en nemen dan contact op met u of met de advocaat.
Verder geven wij advies, hoe je een asielzoeker bij u in de kerk/gemeente kunt ondersteunen in de asielprocedure. 

Gave biedt verder:

Een luisterend oor en persoonlijk advies

Het kan al veel helpen als je een situatie met ons bespreekt om helder te krijgen wat realistisch is en wat uw specifieke bijdrage mag zijn. In het algemeen benadrukken wij, dat het belangrijkste is dat je Christus’ liefde kan tonen, een luisterend oor kan bieden en voor (en zo mogelijk ook met) de asielzoeker kan bidden.

Bel ons gerust via 0341-460328 (ma, di, do, vr 10.30-12.00) of stuur een bericht. Vermeld u dan wel een telefoonnummer? Dan kunnen wij zo nodig telefonisch contact met u opnemen.

De cursus Op weg met een vluchteling 

Hier krijgt u onder andere een redelijke indruk van het (mogelijke) verloop van de asielprocedure, zodat u het verhaal van de asielzoeker kunt plaatsen in het grotere geheel. U kunt ook de cursusmap los bestellen.

Een toerustingsavond 

Wij komen graag een keer langs om door te spreken over vragen rond hulp aan asielzoekers en uitgeprocedeerden. U kunt dit aanvragen via dit formulier. Wij nemen dan contact met je op om inhoud en datum af te spreken. Of bel ons op 0341-460328 (ma t/m do 10.30-12.00)

Brochures

  • Geen doodlopende weg - advies voor contact met uitgeprocedeerde asielzoeker

    s:
    beknopte informatie asielprocedure en advies wanneer en op welke wijze hulp kan worden geboden.
  • In goede aarde - advies voor de doop en begeleiding van asielzoekers:
    informatie en handreikingen over voorbereiding op en toelating tot de doop en voor begeleiding na de doop.
U kunt een gratis pdf van de brochures via dit formulier aanvragen. 
U kunt de brochures ook in druk bestellen (€ 2,50 per stuk + verzendkosten): 
Klik hier voor de brochure 'Geen doodlopende weg' en hier voor de brochure 'In goede aarde.  

Website

Zie menu-items in het gele blok rechts voor verdere informatie.