Werkvormen voor vluchtelingen

Materialen en cursussen

Gave biedt ondersteuning bij diverse werkvormen. Er is een werkvormenmap beschikbaar met een veelheid aan tips en ideeŽn. Ook bieden wij de basiscursus Op weg met een vluchteling aan. Verder bieden wij begeleiding en cursussen aan voor met name: 

Organiseert u een zanguurtje, dan kunt u onze meertalige liederenbundel gebruiken.

Filmavond 

Veel moslims waarderen een film over het leven van Jezus of over de bijbelse geschiedenis (God’s Story). Deze zijn in diverse talen verkrijgbaar; zie de informatie op de pagina's talen en landen. Ook andere christelijke films kunnen gebruikt worden om op laagdrempelige wijze het geloof ter sprake te brengen. Vaak zal dan een Engelstalige film met Nederlandse ondertiteling gekozen worden. Vraag rustig om advies.

Toerusters 

Gave heeft ook toerusters in dienst die u graag behulpzaam zijn om een bepaalde werkvorm op te zetten, bijvoorbeeld een kinderclub, jongerenclub of vrouwen bijeenkomsten. Vraag naar de mogelijkheden.

Taalteams 

Het is mogelijk om een taalteam van Gave uit te nodigen om een programma te verzorgen gericht op een specifieke taalgroep, bijvoorbeeld Somalisch, Arabisch, Farsi of Koerdisch. Ook kunnen de taalteams ondersteuning bieden bij bijbelstudie in een specifieke taal.   

Door u op te geven voor onze emailnieuwbrief blijft u op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen omtrent vluchtelingen