Home Agenda Jongerenreis Thessaloniki

Jongerenreis Thessaloniki

Wil je proeven wat vluchtelingen in Griekenland meemaken en de kerken helpen naar hen uit te reiken? Samen met Livingstone biedt Gave in de voorjaarsvakantie een werkreis voor jongeren (18+) naar Thessaloniki.

Veel vluchtelingen die naar Europa komen, stranden in Griekenland en hebben weinig perspectief. In Thessaloniki verblijft een grote groep vluchtelingen, soms in kampen, maar ook op straat. Vanuit verschillende kerken is er hulp voor de vluchtelingen. Tijdens de reis help jij mee bij o.a. het interkerkelijk vluchtelingcentrum. We willen de vluchtelingen daar ondersteunen. De mannen, vrouwen en kinderen even in het zonnetje zetten door hen activiteiten aan te bieden. Je kunt denken aan sport, spel, creativiteit en natuurlijk een heleboel gezelligheid! Je draait mee in de praktische ondersteuning van het vluchtelingencentrum: kleding sorteren en uitdelen, koken, eten uitdelen, kinderopvang en meer. In de avonduren krijg je meer te horen over de vluchtelingsituatie in Griekenland en ook wat je in Nederland voor de vluchteling kan betekenen.

Diepe indruk

We kunnen je niet beloven wat je allemaal mee zult maken, maar wel dat het een diepe indruk bij je achter zal laten. Vorig jaar was de eerste Gave-Livingstonereis, naar Marokko. Deelnemer Robert vertelde wat dit hem gebracht heeft: “Ik zie nu in dat het vluchtelingenprobleem een onmogelijke situatie is. In Nederland denken we daar soms veel te gemakkelijk over. Bijvoorbeeld dat de crisis met politieke deals op te lossen is, of dat opvang in de eigen regio het beste is. Dat is niet altijd zo. Er is geen simpele oplossing voor het probleem. Het enige wat je kunt doen, is liefdevol met die vluchtelingen omgaan. Zoals de barmhartige Samaritaan.” (klik hier voor het complete artikel in het Reformatorisch Dagblad)

Informatie

Periode:23 februari – 2 maart 2019
Leeftijd:Voor 18 jaar en ouder
Kosten:€175 eigen bijdrage en €975 via crowdfunding
Info en aanmeldingZie de website van Livingstone

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world