Kinderkampen

Veel vluchtelingenkinderen gaan in de zomer niet op vakantie. Ze vervelen zich dan vaak. Via Gave kunnen vluchtelingenkinderen mee met een christelijk kinderkamp. Zij trekken op met Nederlandse kinderen en leren elkaar en God (beter) kennen.

Gave organiseert zelf geen kinderkampen, maar werkt samen met christelijke kampaanbieders. Vluchtelingenkinderen zijn heel welkom op hun kampen.

De kinderkampen zijn voor vluchtelingenkinderen van 7 tot en met 13 jaar, wonend op een asielzoekerscentrum of in een eigen woning. Gave coördineert de plaatsing van de vluchtelingenkinderen. Ook ontvangen de kampaanbieders toerusting en begeleiding van Gave voor de deelname van vluchtelingen.

Hier lees je meer over de kinderkampen en kun je kinderen aanmelden.

De kampen bieden een gevarieerd programma. Denk aan sport, spel, bijbelverhalen en creatieve activiteiten. Veel activiteiten vinden plaats in een kleiner groepje. Ieder kind komt hierdoor tot zijn recht.

“Ik wil er altijd weer naar terug”

Een kampdeelneemster in 2022 vertelde: “Kamp dit jaar was weer geweldig! De gezellige sfeer, de lieve leiding en de mooie dingen die we mochten leren over het geloof. Toen ik naar Nederland kwam, had ik niemand om mee te spelen of te praten. Toen ik naar kamp ging, voelde ik me thuis. Iedereen was zo vriendelijk, waardoor ik het echt superleuk vond. Maar ik meen het, uit het diepste van m’n hart, het is echt zó leuk daar! Daarom wil ik er altijd weer naar terug.”

 

“Je begrijpt elkaar gewoon op zo’n kamp.”

- Sami

Lees het verhaal van Sami »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world