Zomerschool

Gave organiseert samen met andere organisaties een inspirerende zomerschool voor predikanten en voorgangers: Migranten en de kerk, kansen en knelpunten.

Toegenomen migratie brengt voor de kerk spannende vragen mee: ‘Waarom zou je contact leggen met mensen met een migratie achtergrond en hoe kan je dat doen? Lukt het om samen kerk te zijn met christenmigranten? Wat levert het op? Waar liggen de kansen en knelpunten? Hoe ga je om met weerstanden in jezelf en je gemeente?

Aan het begin van de zomervakantie bieden de samenwerkende organisaties op het gebied van kerk & migranten (Protestantse Kerk Nederland, Geloofsinburgering, Intercultural Church Plants, Evangelie & Moslims en Gave) een zomerschool aan aan predikanten en voorgangers waarin deze vragen besproken worden.

De tweedaagse is te volgen via Zoom. De ingrediënten: inspirerende verhalen over best practices, een verdiepende theologische bijdrage van John Harris, een panelgesprek met Prof. Mechteld Janssen (Protestantse Kerk), dr. Samuel Lee (Pinksterkerken), ds. Guisèle Berkel (Zevende Dag Adventisten en voorganger Farsid Seyedmehdi (Iraanse gemeente). En verder zijn er workshops o.a. over het Nederlandse asielbeleid en multiculturele communicatie, handvaten om aan de slag te gaan en natuurlijk is er ruimte voor gesprek en uitwisseling.

Datum: 12 en 13 juli 2021 van 9.00 – 12.30.
Max. 40 deelnemers. (Bij voldoende interesse herhaling op 12 en 13 augustus 2021)
Kosten: 10 euro

Geef je op

Eerst meer informatie? Mail naar: esther@geloofsinburgering.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world