Verhalen

Trots laat ze het kaartje zien. Op de voorkant staat een groot hart. ďDie kreeg ik toen ik hier in Huizen kwam wonen,Ē legt Nawal uit. ďEen kennis vertaalde het kaartje voor mij. Het was een welkomstberichtje van Janny.Ē

Verhalen

Nigisti: "Veel EritreŽrs spreken nog niet goed Nederlands of Engels." Via de kerk hebben zij en haar man ook contact met Nederlanders. "Dat is belangrijk voor ons," vertelt Nigisti, "om de taal te leren en om samen te kunnen bidden. Alles in Nederland is anders en dan is het fijn als je Nederlanders kent."

Verhalen

Jacomine beseft hoe groot de verschillen zijn in gesprek met vluchtelingen in de voetbalkantine. ďBij ons in SyriŽ behandelen we vrouwen alsof ze prinsessen zijn. Ze hoeven niet te werken. Ze hoeven geen vuilnisbakken buiten te zetten. Ze hoeven niets te doen en mogen lekker binnen blijven.Ē Hun paleis klinkt voor haar als een gevangenis.

Over Stichting Gave

Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om Ďde vreemdelingí gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien.

Er zijn veel vluchtelingen in ons land. Gevlucht uit een oorlogssituatie, uitzichtloosheid, chaos of onderdrukking. Ontheemd komen ze hier. In onzekerheid wachten ze of ze mogen blijven.

Een vluchteling verlangt ernaar om gezien te worden. Niet als een nummer, of als bedreiging van onze cultuur. Maar gewoon als een persoon. God ziet de vluchteling en wil dat wij met Zijn ogen naar hem kijken.

Gods hart klopt van liefde voor de vluchteling. Een vluchteling heeft het nodig om geliefd te zijn. Door mensen die om hem geven, hem gastvrij tegemoet treden. Hem Gods liefde willen doorgeven.