Verhalen

Kijk, dit is de kamer voor mijn zoon.Ē Het huis van Hanna ziet er piekfijn uit. Nog geen jaar geleden vluchtte hij uit SyriŽ. Nu heeft hij een verblijfsstatus en woont in een flat in Zutphen. Hij hoopt dat zijn vrouw en zoon straks bij hem kunnen wonen. ďIk ben blij en opgelucht dat in Nederland ben. Het is moeilijk om alles achter te laten, maar ik voel me hier welkom.

Verhalen

Ik voel me geen vluchteling meer. Ik ben een Nederlands staatsburger. Nederland is mijn thuis.Ē Zmnako (25) is bijna acht jaar in Nederland. Getrouwd met een Nederlandse vrouw, een prachtige dochter en een tweede kindje op komst. Nog steeds woont hij in het huis dat hij kreeg toegewezen toen hij als asielzoeker naar Nederland kwam; maar dat is dan ook het enige wat in die afgelopen jaren hetzelfde is geblevenÖ

Verhalen

Ooit wil ik een restaurant starten en typisch Mongoolse gerechten verkopen. Mijn man is er in elk geval dol op!Ē Bayka blijft dromen van een toekomst in Nederland, hoewel ze door een moeilijke periode gaat. Vier jaar gelden kwam ze vol verwachtingen hier naartoe. Haar dochter en familie liet ze in MongoliŽ achter. ďIk hoopte in Nederland een nieuw leven op te bouwen, maar dat is lastiger dan ik had gedachtÖ

Over Stichting Gave

Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om Ďde vreemdelingí gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om contacten op te bouwen met asielzoekers en hen Gods liefde te laten zien.

Er zijn veel vluchtelingen in ons land. Gevlucht uit een oorlogssituatie, uitzichtloosheid, chaos of onderdrukking. Ontheemd komen ze hier. In onzekerheid wachten ze of ze mogen blijven.

Een vluchteling verlangt ernaar om gezien te worden. Niet als een nummer, of als bedreiging van onze cultuur. Maar gewoon als een persoon. God ziet de vluchteling en wil dat wij met Zijn ogen naar hem kijken.

Gods hart klopt van liefde voor de vluchteling. Een vluchteling heeft het nodig om geliefd te zijn. Door mensen die om hem geven, hem gastvrij tegemoet treden. Hem Gods liefde willen doorgeven.