Welkom in de wijk

Welkom in de wijk

Lijkt het u iets om uw wereld uit te breiden met multiculturele contacten? In Nederland wonen ruim 100.000 vluchtelingen met status. Sommigen wonen in uw dorp of in (de buurt van) uw wijk. We helpen u graag om contact met hem of haar te leggen.

Bewogenheid

Een groot deel van vluchtelingen wil graag meer contact met Nederlanders. U spreekt geen Arabisch en hebt geen verstand van andere culturen? Geen probleem, een bewogen hart en verwondering voor de dingen die anders zijn, is de beste houding.
Welke gaven of talenten u ook hebt, er is bijna altijd wel een mogelijkheid om deze voor vluchtelingen in te zetten.

Lees hier het verhaal van Evelien van Dolder.

Relatie

In het werk met vluchtelingen is relatie de basis. Gewoon de vluchteling bezoeken, samen thee drinken, luisteren en investeren. Met uw aandacht gaat u naast een medemens staan en in het contact kunt u Gods liefde laten doorklinken. Bid daarbij om Gods hulp en leiding.
(N.B. In het eerste jaar dat een vluchteling status heeft, krijgt deze begeleiding van Vluchtelingenwerk Nederland. Dit betreft ondersteuning bij alle praktische zaken die geregeld moeten worden.)

Wat kunt u doen?

In contact komen met vluchtelingen en een relatie met hen opbouwen. Wij helpen u graag hierbij.

Gave heeft een handreiking en een brochure ontwikkeld:

  • U kunt hier een brochure 'Hoe kom je in contact met vluchtelingen' downloaden.
  • Brochure Over de drempel, advies voor contact met een vluchteling in de wijk. Hier vindt u meer informatie over de brochure.
  • Hier kunt u zich aanmelden om betrokken te raken bij vluchtelingen in de wijk.