Leidersteam

Lachen, gieren, brullen maar ook stil zijn van verwondering en soms van verdriet. Deelnemers met elkaar in gesprek brengen over geloof en cultuur door middel van sport en spel en bijbelstudies. Dat kun jij mogelijk maken door mee te gaan als leider van ťťn van de vijf kampen. Het is een onvergetelijke week voor vele deelnemers maar ook voor leiders. Een week waarin God door je heen werkt en je mooie dingen ziet gebeuren bij de jongeren!
De jongerenkampen van Gave biedt je deze mogelijkheid. GeÔnteresseerd? Lees snel verder. 

Waarom zou jij mee gaan?
Het doel is om is ontmoeting tussen jongeren uit diverse werelddelen om elkaar en God te leren kennen. De jongeren zijn Nederlandse jongeren met een christelijke achtergrond of asielzoekersjongeren uit de hele wereld met verschillende religieuze achtergronden. De kampen zijn opgezet rond de thema’s geloof, cultuur en sport. Als team stuur je deze week aan en daarin gebeuren mooie dingen, vluchtelingen die zich kunnen ontspannen of voor het eerst het evangelie horen, Nederlanders die ontdekken hoe leuk het is ook andere culturen te ontmoeten. Als teamleider, leider, allrounder of kok kun je hier een mooie bijdrage aangeven. Bekijk wat deze functies inhouden.

Hoe ziet het team eruit?
Samen met een team leid jij de kampweek. Het team bestaat uit: 1 teamleider, 6 mannelijke leiders, 6 vrouwelijke leiders, 1 allrounder en minimaal 2 koks.
Hieronder kun je lezen wat de functies inhouden: 

Teamleider

Als teamleider stuur je een team van circa 15 leiders aan. Je helpt hen een goede kampweek voor de jongeren mogelijk te maken. Lees hier het functieprofiel van een teamleider.

Leider

Als leider bedenk je de invulling van het programma, daarnaast vervul jij samen met een andere leider de mentorrol voor een groepje jongeren in deze week. 

Allrounder

Als allrounder ben je vooral bezig met de praktisch zaken. De allrounder is verantwoordelijk voor allerlei praktische zaken als corvee, spelvoorbereiding, financiŽn en het ondersteunen van de koks. 

Kok

Als kok zorg je voor het eten en drinken. Je koopt het eten in en bereid het voor. 


Wat vraagt het van mij aan voorbereiding? 

Ontmoetingen voor het kamp
Voor dat het kamp start zijn er twee vergaderingen waarin je als team het programma in gaat vullen. Je teamleider regelt de locatie voor de eerste vergadering van jouw team. De tweede vergadering wordt gehouden, aansluitend aan de trainingsdag. Deze vergaderingen zijn erg belangrijk voor de opbouw van het team. Ook besteden we aandacht aan de geestelijke voorbereiding voor het kamp. Als leider ben je aanwezig bij beide vergaderingen. Voor de kok en allrounder is het verplicht om 1 van de twee vergaderingen aanwezig te zijn.

Trainingsdag
De trainingsdag is er speciaal voor de nieuwe leiding en nieuwe Nederlandse deelnemers van de kampen. Op deze dag zijn er diverse workshops, bijvoorbeeld over de vraag: “Hoe leid ik een bijbelstudie?” Tijdens het middagprogramma zullen ook de Nederlandse jongeren die voor het eerst mee gaan op kamp aanhaken. Het is voor hen altijd leuk om elkaar en een gedeelte van de leiding te ontmoeten. Als de jongeren aan het einde van de middag naar huis gaan, wordt er een maaltijd geserveerd en komen alle kampleiders naar de locatie om de tweede vergadering van het kamp bij te wonen. Als kok of allrounders ben je van harte welkom op deze dag.

Voorbereidingsweekend
Op de zaterdag en zondag voorafgaand aan het kamp (vanaf zaterdagmiddag 15:00 uur) bereiden we met het team de kampweek nog extra voor. Er is dan gelegenheid elkaar als team (nog) beter te leren kennen, zaken door te spreken en op elkaar af te stemmen en met elkaar voor de deelnemers en de kampweek te bidden.


Lijkt dit jou wat, meld je dan aan via het aanmeldformulier.
Wij hopen je te zien in de zomer!

Meer informatie:
Janneke Berg
0341-460328