Bid voor vluchtelingen

Ieder mens heeft de diepe behoefte om zich ergens thuis te voelen. Vluchtelingen hebben hun thuis voor altijd achter moeten laten. Het is nauwelijks voor te stellen wat dit met mensen doet.

Er zijn wereldwijd 65 miljoen mensen ontheemd. Ook in uw buurt wonen er vluchtelingen. Allemaal mensen die ons gebed hard nodig hebben.
Wij roepen uw kerk op om voor vluchtelingen te (blijven) bidden. In de voorbede tijdens een kerkdienst, of wellicht in een speciale themadienst.

Informatie over gebed

Gave helpt u als gemeente te bidden voor vluchtelingen. Ieder jaar organiseert Gave rond de Wereldvluchtelingendag de Vluchtelingengebedsdag. In 2018 is dit zondag 24 juni. We helpen u graag bij de invulling van deze zondag. U vindt preekschetsen, actuele gebedspunten en materiaal voor kinderwerk op onze website.
Om op de hoogte te blijven van de actuele gebedspunten, kunt u de gebedsapp iPray2day gebruiken. Een keer in de tien dagen ontvangt u een concreet gebedspunt van Gave op uw smartphone of tablet. Ook andere christelijke organisaties verzorgen gebedspunten via deze app.
Op 15 mei 2018 beginnen wereldwijd ruim 1,6 miljard moslims aan de vastenmaand Ramadan. Diezelfde dag zullen christenen wereldwijd een maand van gebed voor moslims starten. U kunt als kerk ook meebidden. Speciaal hiervoor is een gebedsboekje ontwikkeld dat u t.z.t. vanaf de website 30 dagen van gebed kunt downloaden.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world