Lokaal werk helpen opzetten

Gave gelooft dat het werk onder vluchteling een verantwoordelijkheid is voor de lokale kerk. Dat is niet altijd makkelijk. Daarom helpt Gave in de lokale situatie met praktische begeleiding.

Vanuit de kennis en ervaring kan Gave lokaal kerken goed op weg helpen bij de opzet van werk onder vluchtelingen. Gave gelooft in de kracht van interkerkelijke samenwerking. Daarom adviseren we om vanuit een interkerkelijke werkgroep de activiteiten op te zetten. Iedere kerk kan zijn eigen identiteit inzetten en via de werkgroep praktische zaken afstemmen of met elkaar activiteiten organiseren.

Wil jij bijvoorbeeld starten met een inloopochtend voor vrouwen, of een kinderclub? Gave helpt je niet alleen met trainingsmateriaal en tips, maar ook met collega’s die naast je staan en je op weg helpen. Dit kan ook rond de thema’s: internationale kerkdiensten, bijbelstudie en jongerenwerk.

Je kunt ook een House of Joy opzetten in de buurt van een asielzoekerscentrum. Een House of Joy is een huiskamer waar vluchtelingen terecht kunnen voor ontspanning, afleiding en ontmoeting. Vluchtelingen kunnen er binnenlopen voor koffie, thee en een praatje, of deelnemen aan leuke activiteiten. Samen met lokale kerken realiseert Gave de Houses of Joy.

Voor de lokale organisatie is regionaal een relatiemanager van Gave actief. De relatiemanager is het contact tussen de plaatselijke (interkerkelijke) werkgroep en Gave. Gave streeft ernaar dat rond ieder asielzoekerscentrum, maar ook bij statushouders een werkgroep actief is. Daarnaast heeft Gave medewerkers met specifieke kennis die jou lokaal verder kunnen helpen met bijvoorbeeld vrouwen-, kinder- of jongerenwerk.

In sommige plaatsen werken interculturele missionaire werkers in dienst van Gave. Sommigen van hen worden financieel ondersteund door Verre Naasten. Dit zijn oud-vluchtelingen met een missionaire bediening onder hun eigen taal- en cultuurgroep in Nederland. De werkers zijn al langere tijd in Nederland en verbonden aan Nederlandse kerken en mede-christenen. Hierdoor kunnen zij, samen met Nederlandse kerken, het missionaire werk onder vluchtelingen vormgeven.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world