Training door Gave

Betrokkenheid bij vluchtelingen begint met de juiste informatie. Gave wil hier graag bij helpen. Daarom geven wij trainingen over het werk onder vluchtelingen. Jouw kerk kan ons uitnodigen voor een training of je kunt aansluiten bij een training in jouw omgeving.

Om het werk onder vluchtelingen te starten en toe te rusten, organiseert Gave diverse trainingen en cursussen. Je kunt met belangstellenden uit je kerk aansluiten bij een training in jouw buurt. Kijk in de agenda wanneer een cursus gepland staat.

Ook kunnen we op jouw verzoek een training of cursus organiseren. Hiervoor kun je contact leggen met onze servicedesk.  Meestal stellen we een training of cursus open voor alle lokale belangstellenden, omdat we interkerkelijk samenwerken onder vluchtelingen willen stimuleren.

Daarnaast bieden we online twee e-learnings aan.

Hieronder vindt je ons aanbod

TrainingsavondIn contact met de vluchteling
Helpen bij trauma’s
Kinderwerk
Jongerenwerk
Vrouwenwerk
Bezoekwerk
E-learning In contact met de vluchteling
In contact met moslims
CursusOp weg met een vluchteling

Trainingsavond – In contact met de vluchteling

Mensen die in contact zijn of willen met vluchtelingen vinden het vaak fijn om meer te weten over het leven van de vluchteling, contacten leggen met vluchtelingen en over verschil in culturen. Hiervoor bieden wij de trainingsavond ‘In contact met de vluchteling’. We vertellen op deze avond over culturen en cultuurverschillen en we delen ervaringen. Ook geven we handvatten hoe je je geloof kunt delen. Vluchtelingen hebben vaak diepe geestelijk nood, en zijn regelmatig nieuwsgierig naar de God van de Bijbel. We helpen je om dat gesprek aan te gaan.
Op aanvraag kunnen we ook over andere thema’s een trainingsavond organiseren.

Start:In de agenda zie je waar je binnenkort een training kunt volgen. Bij meer dan twintig deelnemers komen we naar je toe om de training te geven.
Kosten:Na afloop krijgen deelnemers de vraag hoeveel de training hen waard is (waardepaling achteraf).
Cursusduur:Eén avond

Trainingsavond – Helpen bij trauma’s

Vluchtelingen hebben vaak heftige dingen meegemaakt en velen hebben last van een trauma. Als je contact hebt met vluchtelingen kan je hier wat van merken en is het soms moeilijk om aan te zien dat vluchtelingen hier onder lijden. Onderzoek heeft uitgewezen dat je als vriend of bekende juist heel veel voor zo iemand kan betekenen. Op deze trainingsavond leer je meer over wat een trauma is, hoe dit zich uit bij vluchtelingen en hoe deze in verschillende fasen van het leven van een vluchteling kan ontstaan. Ook leer je wat jij kunt doen om naast de ander te staan en hem hierin te ondersteunen. Daarnaast leer je waar jouw grenzen liggen en waar het nodig is om door te verwijzen.

Start:In de agenda zie je waar je binnenkort een training kunt volgen. Bij meer dan vijftien deelnemers komen we naar je toe om de training te geven.
Kosten:Na afloop krijgen deelnemers de vraag hoeveel de training hen waard is (waardepaling achteraf).
Cursusduur:Eén avond

E-learning – In contact met de vluchteling

Voor iedereen die op zijn eigen tijd via een computer meer wil leren over omgang met vluchtelingen biedt Gave een online cursus (e-learning) ‘In contact met de vluchteling’. De cursusdeelnemers worden getraind in het omgaan met andere culturen en het voeren van een geloofsgesprek. De e-learning bestaat uit filmpjes, leesteksten en praktische opdrachten. Op eigen tempo kan de cursist de leerstof tot zich nemen. Twee cursusmomenten van anderhalf uur geven het beste resultaat. In een besloten forum is er ruimte om vragen en ervaringen uit te wisselen met andere cursusdeelnemers en een tutor vanuit Gave.

De e-learning is gemaakt met software die ook door scholen en zendingsorganisaties wordt gebruikt (its learning via NET-Foundation)Gave ontwikkelt ook andere online cursussen.

Kosten:10 euro (alleen via iDEAL te betalen).
Start:Iedere eerste werkdag van de maand start (bij voldoende animo) een e-learning.
Cursusduur:Cursisten hebben drie weken om de training af te ronden.
Aanmelden:Je kunt je aanmelden via dit formulier.

E-learning – In contact met moslims

Wil jij moslims beter begrijpen en ontdekken hoe je kan getuigen van jouw christelijk geloof? Via de nieuwe e-learning van Gave ‘In contact met moslims’ is dit mogelijk. Vanachter je eigen computer kun je de cursus volgen. De e-learning bestaat uit filmpjes, leesteksten en praktische opdrachten. Op jouw eigen moment kun je de leerstof tot je nemen. Eerder heeft Gave al de e-learning ‘In contact met vluchtelingen’ ontwikkeld en in september volgt de module ‘In contact met (oosters) orthodoxe christenen’. De verschillende modules zijn voor tien euro te volgen.

Kosten:10 euro (alleen via iDEAL te betalen).
Start:Iedere eerste werkdag van de maand start (bij voldoende animo) een e-learning.
Cursusduur:Cursisten hebben drie weken om de training af te ronden.
Aanmelden:Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Cursus Op weg met een vluchteling

Op weg gaan met vluchtelingen. Dat is de rode draad van de cursus ‘Op weg met een vluchteling’. Hoe ziet de weg van een asielzoeker er uit en hoe kun jij een stukje meelopen op zijn levensweg? Wil je meer leren over vluchtelingen en/of overweeg je om actief te worden in het werk onder vluchtelingen? Dan is deze cursus voor jou. In drie avonden raak jij geïnspireerd en wordt je praktisch toegerust om vanuit bijbelse motieven in eigen omgeving om te zien naar vluchtelingen. Ook als jij al contact hebt met vluchtelingen is deze cursus interessant voor je. Je doet nieuwe inspiratie op en kan met anderen jouw ervaringen delen. Heb je minimaal zeven personen die de cursus willen volgen, dan kunnen we de cursus bij jou aanbieden.

De volgende thema’s komen aan bod:

1De reis van een vluchteling– landen van herkomst
– vluchtverhalen
– bijbels zicht op vluchtelingen
– asielprocedure
– leven op het azc
– leven in Nederland
– tips voor contact met een vluchteling
 2De cultuur van een vluchteling– cultuur en cultuurverschillen
– ideeën voor activiteiten met vluchtelingen op het azc en in de wijk
– het plaatselijke werk onder vluchtelingen
– ondersteuning vanuit Gave
 3Het geloof van een vluchteling– islam
– orthodoxe kerk
– handvatten voor (geloofs)gesprekken
– mogelijkheden om zelf op weg met een vluchteling te gaan

 

Kosten:Na afloop krijgen deelnemers de vraag hoeveel de cursus hen waard is (waardebepaling achteraf). Richtbedrag is 40 euro (inclusief cursusmap van 12,50 euro).
Start:In de agenda zie je waar je binnenkort een cursus kunt volgen. Bij meer dan twintig deelnemers komen we naar je toe om de cursus te geven.
Cursusduur:Drie avonden
Aanmelding:Via dit formulier kun je je aanmelden.

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world