Een hartelijk welkom

U wilt graag iets betekenen voor gevluchte medemensen en hen laten merken dat ze welkom zijn.
Maar waar moet ik beginnen? Als ik contact heb met asielzoeker, hoe verder? Hoe ga ik om met cultuurverschillen? Gave helpt u graag op weg met praktische tips en adviezen.

Gave rust kerken en christenen toe om gastvrij en liefdevol om te gaan met vluchtelingen. Want iedere asielzoeker moet zich gezien en geliefd weten. Wij hopen dat bij ieder azc in Nederland christenen actief zijn, die relaties met de bewoners aangaan en onderhouden.

Er zijn veel manieren om in contact te komen met vluchtelingen. Hieronder een overzicht met meer informatie:

Bundel krachten

Zoek mensen in uw kerkelijke gemeente om mee samen te werken. Het beste kunt u zelfs krachten bundelen met andere kerken en samen een interkerkelijke werkgroep te vormen. Zo vormt u als gezamenlijke kerken een gezicht naar de asielzoekers en maakt u optimaal gebruik van de talenten en gaven die er in iedere gemeente zijn.

Wilt u zelf een team starten? Meldt u zich hier aan en we nemen contact op om u op weg te helpen.

Wanneer u zich bij een bestaand team wilt aansluiten, kunt u hier uw naam en adresgegevens achterlaten. Wij brengen u dan in contact met een team uit uw regio.

Nodig Gave uit

We komen graag bij uw gemeente langs met een avondvullend programma. We vertellen u op zo’n avond wat er nodig is om te starten, wat de valkuilen zijn en ook hoe uw (gemeente)leven verrijkt kan worden door het contact met vluchtelingen. Heeft u hiervoor belangstelling? Laat het ons weten.

Wilt u asielzoekers bezoeken? Wij hebben voor u acht tips.
Wilt u meer weten over de asielzoekerscentra en wat er mogelijk is? We hebben een overzicht gemaakt van de verschillende opvanglocaties. 
Wilt u meer informatie over crisis- en noodopvang? Deze kun u hier opvragen.