Contact met een asielzoeker

"Asielzoekers zijn vaak blij met een bezoekje. De meesten zijn getraumatiseerd, slikken vaak antidepressiva en hebben vage lichamelijke klachten. Ze willen je heel graag verwennen met thee of koffie en iets lekkers. Met sommige mensen mag ik uit de Bijbel lezen en bidden. Het belangrijkst is om de liefde van de Heere Jezus te brengen door je houding. Voor mezelf weet ik dat dit mijn plek is. Zo kan ik hopelijk een lichtje zijn in hun vaak uitzichtloze situaties." - Bea Bom

Lijkt het u iets om uw wereld uit te breiden met multiculturele contacten? Ongeveer 32.000 asielzoekers verblijven in een asielzoekerscentrum (azc), (bekijk een kaart met de asielzoekerscentra). Door het grote aantal nieuwe asielzoekers worden veel centra uitgebreid en komen er azc's bij.

In het asielzoekerscentrum

Een groot deel van de mensen in de asielzoekerscentra stelt contact met Nederlanders erg op prijs. U spreekt geen Arabisch en hebt geen verstand van andere culturen? Geen probleem, een bewogen hart en verwondering voor de dingen die anders zijn, is de beste houding. Leren gebeurt in het asielzoekerswerk vooral door te doen.

Relatie

In het werk met asielzoekers is relatie de basis. Het organiseren van activiteiten is belangrijk, maar de basis hiervoor zijn de relationele contacten met een asielzoeker. Die contacten ontstaan en groeien vaak door bezoekwerk. Gewoon de asielzoeker opzoeken in zijn kamer, samen thee drinken, luisteren en investeren. Voor werk onder asielzoekers is volharding daarom een niet te onderschatten houding.

Bij bijna alle asielzoekerscentra zijn ook andere christenen gastvrij aanwezig, zij kunnen u verder helpen in het contact

Neem contact met me op,
ik wil meer weten over de mogelijkheden

 

 
 
 
 
 


Weergave *
Ontvangt u ons magazine Weergave al?


 


Bent u actief (geweest) onder asielzoekers?