Bijbelstudie

Cursus

Hoe doe je bijbelstudie met asielzoekers? Een vraag waar de cursus "Bijbelstudie met asielzoekers" ruimschoots op ingaat. De cursus is bedoeld om het bijbelstudiewerk onder asielzoekers op te zetten en/of verder te verdiepen. De cursus duurt twee avonden en behandelt de volgende onderwerpen:

  • Waarom bijbelstudie?
  • Praktische en geestelijke voorbereiding
  • Relatie met de plaatselijke kerk
  • Algemene en praktische tips
  • Overzicht en evaluatie van diverse bijbelstudiemethodes

Impressie van bijbelkringleider

Ik overdenk thuis eerst biddend een kort bijbelgedeelte, en geef, zo mogelijk, een uitleg of print in hun eigen taal. Soms is de taal een barriŤre. Toch heeft dat ook wat aparts. Onlangs werd tijdens een bijbelstudie spontaan gelezen in het Arabisch, Farsi, Vietnamees, Frans, Engels en Nederlands. Ook al kunnen wij de juiste woorden niet vinden, de liefde wordt in iedere taal verstaan. Ik werk graag met voorbeelden, zoals de regenboog als zichtbaar teken van Gods trouw. Voor mij werkt dat heel verrassend. Ik merk, dat de meest eenvoudige bijbelse gegevens opnieuw tot leven komen en het leven met God verdiepen. - Cees Bons

Materialen

Er is een keur aan Bijbels, Nieuwe Testamenten, afzonderlijke Bijbelboeken, bijbelstudiemateriaal en aanverwante lectuur beschikbaar in een groot aantal talen. Voor bestelling verwijzen wij u naar de Zakbijbelbond en de EAS. Voor advies kunt u altijd contact opnemen met Gave. Zie ook de informatie op de pagina's talen en landen.