Vrouwenwerk

Asielzoekersvrouwen leven vaak teruggetrokken in het asielzoekerscentrum. Ze worden veelal vergeten of zelfs achtergesteld. Voor asielzoekersvrouwen is het goed om contact te hebben met Nederlandse vrouwen. Voor christen-vrouwen is dit een unieke mogelijkheid om hen een warm welkom te bieden in een groep Nederlandse vrouwen en hen de liefde van God te delen. Gave motiveert en traint Nederlandse christenvrouwen om contact aan te gaan met asielzoekersvrouwen.

Impressie van een vrouwenwerker

"Samen met iemand anders ben ik bijbelstudies gaan organiseren voor asielzoekersmoeders. We komen ook eenmaal per maand met een andere groep samen. Daar doen we activiteiten als bloemschikken, creatief bezig zijn en natuurlijk wordt er veel gepraat. We bezoeken de vrouwen ook regelmatig in hun caravans op het asielzoekerscentrum. De aandacht, een luisterend oor en soms praktische hulp, die we ze mogen geven, vinden ze fantastisch. We realiseren ons vaak niet, dat vooral moslimvrouwen er in hun gezin vaak alleen voor staan. Er alleen maar voor hen zijn en luisteren naar hun verhaal. Dat vinden ze fijn. Ze overladen je dan met dank en lekker eten. Meestal kunnen we niet over het geloof praten, maar soms mogen we wel voor hen bidden. Ik vroeg me in het begin nog wel eens af, wat ik voor hen kon doen. Nu raad ik iedereen aan daar gewoon voor te bidden en een stap in geloof te zetten. Alle begin is moeilijk, maar de begeleiding door Gave heeft ons goed gedaan." - Els de Geus

Moeder-en-Kindweekenden

Gave organiseert weekenden voor alleenstaande asielzoekersmoeders en haar kinderen (tot en met 7 jaar). Lees hier meer over dit bijzondere project.

Word actief

Wilt u meer weten en/of zelf actief worden onder vrouwen op een asielzoekerscentrum? Neem contact op met de servicedesk van Gave. Het vrouwenwerk rond een asielzoekerscentrum bestaat vooral uit bezoekwerk en ontmoetings- en creatieve ochtenden.

Werkers gezocht

Wil je graag anderen motiveren en begeleiden in de contacten met asielzoekersvrouwen? Gave zoekt collega's die als vrouwenwerker lokaal werk willen helpen opzetten.

Toerusting

Gave helpt u graag op weg bij de contacten met asielzoekersvrouwen. Gave heeft een vrouwenwerkcursus ontwikkeld met bijbehorende cursusmap (die ook zonder de cursus is te bestellen). Zie ook handige websites voor vrouwenwerk.