Honger naar Gods Woord

Honderden deelnemers kwamen tijdens Pinksteren naar de Arabischtalige conferentie in De Kroeze Danne in Ambt Delden. Drie dagen lang werd er enthousiast gezongen en gemusiceerd, aandachtig geluisterd naar diverse sprekers en niet in de laatste plaats veel met elkaar gepraat.  

“Ik ben zo dankbaar”, blikt voorganger Maged tevreden terug. “Het is allemaal goed gegaan. Er waren veel gesprekken met vluchtelingen, we hebben daar echt de tijd voor genomen. We hebben goede kansen gehad het Evangelie te delen.” 

Arabische conferentieEen deel van de aanwezigen is al christen, van huis uit of later tot geloof gekomen, maar er waren ook moslims. Ahyam, die zelf vanuit de islam tot geloof is gekomen, kwam met zes mensen naar de conferentie. Eén van hen is moslim en staat open voor het geloof, drie nog niet. “Naast mijn werk doe ik een training voor evangelist. Ik wil andere mensen vertellen over Jezus.”  

Honger naar Gods Woord

Noura* kwam nog maar acht maanden geleden met haar man en vier kinderen in Nederland aan. Ook zij is vanuit de islam tot het christendom bekeerd. “We gaan nu elke zondag naar de Nederlandse kerk, maar kunnen het allemaal nog niet zo goed verstaan. Hier op de conferentie kunnen we de prediking in onze eigen taal horen. We hebben honger naar Gods Woord!”

Haar zoon Ismaël* van 11 geniet volop van het kinderprogramma. “Ik vind het hier heel leuk”, zegt hij stralend. “We spelen veel en het zingen vind ik heel leuk. Ik ken inmiddels het liedje ‘Dit is de dag’ in het Arabisch.” 

“We spelen veel en het zingen vind ik heel leuk.”

Veel deelnemers dankzij donaties

De conferentie werd georganiseerd door de Peacemakers waarin tien Arabischtalige gemeenten in Nederland zijn vertegenwoordigd. Met 350 deelnemers was de conferentie volledig volgeboekt. Bovendien kwamen er dagelijks extra gasten bij. 

Ruim honderd deelnemers waren met twee bussen opgehaald bij asielzoekerscentra in het noorden en midden van het land. Daarnaast waren er ook veel ‘nieuwkomers’ die nog niet zolang in de wijk wonen. Omdat zij deze kosten niet zelf kunnen dragen en om de drempel voor hen laag te houden, nam Gave de kosten voor hen voor haar rekening. Donateurs hebben hiervoor financieel ondersteund, waarvoor hartelijk dank!

Kinder- en tienerprogamma’s

Kinderwerk Gave Arabische conferentieOok het kinder- en tienerwerk werd verzorgd door Gave. Ongeveer twintig vrijwilligers meldden zich hiervoor aan. Daarnaast kreeg de kinderleiding ondersteuning van zes Arabische deelnemers. Elke dag kwamen ongeveer 75 kinderen naar de kinderprogramma’s. Ze luisterden naar bijbelse verhalen en deden knutselwerkjes en spelletjes. De twintig tieners hadden een eigen programma. Ook was er een zeskamp voor kinderen en tieners samen waar veel plezier werd beleefd. 

“Ik zou volgend jaar weer mee willen.”

Het grote aantal deelnemers zorgde overigens ook voor topdrukte in de keuken. Op sommige momenten duurde het wat langer voordat de maaltijden gereed waren. Hierdoor verliep het programma niet altijd volgens het boekje, waardoor het kinderwerk soms een flinke uitdaging had. Toch waren de meesten tevreden. Bart, één van de vrijwilligers, zei: “Het was een mooie conferentie. Ik zou volgend jaar weer mee willen.” 

*Op hun verzoek is gekozen voor een andere naam. 

 Tekst: Anna Klappe, foto zaal: Jessica Noël, foto kinderwerk: Anna Klappe

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world