Brochure 'Samen sterk'

Brochure Samen sterk voorkantDe nieuwe brochure ‘Samen sterk’ biedt kerken handvatten en praktische tips om, in samenwerking met anderen, vluchtelingen gastvrij te ontvangen.

Overal in Nederland wonen vluchtelingen die in de laatste vluchtelingencrisis naar ons land zijn gekomen. Ook bij uw kerk in de buurt! De behoefte aan contact is groot. Het is onze bijbelse roeping om naar vreemdelingen om te zien.

Geestelijk thuis

Vluchtelingen zijn ontheemd. Dat leidt tot een wirwar van praktische vragen en problemen, waar kerken bij kunnen helpen. Daaronder schuilen grote vragen: Waarom ben ik hier? Voor wie ben ik relevant? Wat is mijn toekomst? De kerk is een plek waar ruimte is voor dit soort vragen. Zij kunnen vluchtelingen een geestelijk thuis bieden. Christenen kunnen trouw en liefdevol naast
de nieuwkomers staan en als familie voor hen zijn. Laten merken dat ze gezien worden, geliefd en welkom zijn, vanuit de liefde van Jezus.

‘Samen sterk’

Deze brochure biedt kerken handvatten en praktische tips om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. ‘Samen Sterk’: we geloven dat nieuwkomers sterker staan wanneer ze iemand hebben om mee op te trekken. Maar ook dat vrijwilligers en kerken alleen door samen te werken nieuwkomers kunnen bieden wat ze nodig hebben. En dat de geuren en kleuren die nieuwkomers meenemen, de kerk en de samenleving rijker en sterker kunnen maken.

Downloaden of bestellen

Wilt u de brochure, dan kunt u deze gratis downloaden of op papier bestellen (2,50 euro) via onze webshop.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world