Beperk contact i.v.m. Coronarisico

Gave adviseert alle activiteiten met en bezoek aan vluchtelingen af te zeggen, maar wel contact te houden via telefoon of andere elektronische middelen. Tips over wat je wel kunt doen vind je hier.

We weten ons in alle dingen, in ziekte en gezondheid van God afhankelijk, en hebben in die afhankelijkheid onze verantwoordelijkheid om verdere verspreiding en doorgifte van het virus te voorkomen.

Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum zijn kwetsbaar door o.a. hun woonsituatie, daarom is het wijs om fysiek contact te vermijden.

We adviseren daarom om groepsactiviteiten zoals een kinderclub, vrouwenochtend, of bijbelstudie tot 6 april of nader order te annuleren.

Ga ook niet op bezoek bij vluchtelingen, maar houdt telefonisch, via whatsapp of andere elektronische kanalen contact. Ga alleen langs als telefonisch contact zeer onwenselijk is. Op diverse azc’s heeft COA besloten dat bezoek niet meer toegestaan. Informeer daarom bij de COA wat de lokale afspraken zijn.

We beseffen dat dit een vergaand advies is dat gevolgen kan hebben voor de waardevolle relaties die er zijn tussen vluchtelingen en Nederlanders. We raden daarom aan om contact via telefoon, videobellen en Whatsapp te intensiveren. Wellicht kunnen bijbelstudies of taallessen via skype plaatsvinden of contact gehouden via besloten Facebook-groepen.

We hopen en bidden dat het virus de azc’s niet zal bereiken. Met bovenstaande adviezen willen we hieraan bijdragen. Heeft u een tip of goed idee, deel het met ons zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken. Dit kan door te mailen naar servicedesk@gave.nl of te bellen met 0341-460328

Bidt u met ons mee voor asielzoekers en COA-medewerkers, voor gezondheid, vrede en rust in deze bijzonder uitdagende periode?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world