Nieuw! Gave Songbook

Samen met vluchtelingen zingen in hun eigen taal: het Gave Songbook maakt dit mogelijk. Deze digitale liedbundel bevat christelijke liederen in diverse talen die eenvoudig meezingbaar zijn. Zo kunnen kerken beter aansluiten bij anderstalige bezoekers van een kerkdienst of christelijke bijeenkomst.

Voor vluchtelingen is de sfeer, taal en muziek van een kerkdienst of christelijke bijeenkomst anders dan ze gewend zijn. Om beter bij hen aan te sluiten hebben we het Gave Songbook gemaakt. Met deze digitale bundel kun je eenvoudig samen zingen in diverse talen.

Eenvoudig meezingbaar

De liedbundel bevat veertig liederen met tekst in het Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi en Tigrinya. De anderstalige teksten worden ook in vereenvoudigde fonetische vertaling weergegeven. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om deze liederen mee te zingen. De bundel bevat bekende christelijke liederen uit o.a. Opwekking en Op Toonhoogte. Zo is het voor Nederlandse kerken laagdrempelig om eens een anderstalige variant van het lied te zingen.

Handig in gebruik

Het Gave Songbook is een digitale liedbundel. Dat betekent dat de liedteksten beschikbaar zijn in PowerPoint en pdf. Ieder lied bevat een YouTube-link, om het te beluisteren en in te studeren. Ook zijn de liederen via stichting Opwekking beschikbaar in OPS Pro (multimediaal presentatieprogramma om liederen te presenteren). Er zal jaarlijks een update verschijnen met nieuwe liederen en talen, zoals Russisch en Frans.

Samen zingen

Wil je meer achtergrondinformatie over het Gave Songbook (o.a. de index met liederen), of over andere manieren om samen te zingen met vluchtelingen? Lees daarvoor onze bibliotheek-pagina: Samen zingen met vluchtelingen.

Aanschaf

Het Gave Songbook kun je voor 17,50 euro aanschaffen in de webshop van Gave. Na betaling ontvang je de liedteksten in pdf en PowerPoint en links naar de afspeellijst in YouTube.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world