Hoopgevende videoboodschappen

Veel internationale kerkdiensten en bijbelstudies zijn geannuleerd. Het is een hele klus om snel een goed alternatief op te zetten. Gave is daarom gestart met bemoedigende videoboodschappen in Farsi en Nederlands. Vanuit de Bijbel bieden we hoop. Bij de uitzendingen op YouTube kunnen kijkers reageren via de chat. Bezoekers zijn enthousiast: “’Dank je wel! Het was heel fijn. Wanneer is de volgende keer?’, of een Nederlander: “Ik heb het doorgestuurd. Een paar vrouwen hebben geluisterd, ze zijn erg bemoedigd.” Gave bouwt dit uit tot een website, met daarop ook aanbod in Arabisch, Tigrinya en Engels.

In de eerste weken van de coronacrisis is Gave hard bezig geweest met het initiëren en stimuleren van digitale contacten met (christen) vluchtelingen. (Internationale) kerkdiensten en bijbelstudiegroepen komen niet meer samen. We merken echter dat er op verschillende plekken lokale digitale initiatieven zijn ontstaan. Zoals in Hoogeveen.

Ik geef de wekelijkse geloofscursus en bijbelstudie nu online via Skype; dat gaat prima. Er zijn zelfs 10 filmpjes, overdenkingen over de IK BEN-woorden van Jezus uit het Johannesevangelie, vertaald in het Farsi. (ds. Lieuwejan van Dalen)

Ook onze medewerkers van het Interculturele missionaire team hebben veel online-contact en zien de groepen zelfs groeien. Voor Arabisch en Farsi heeft Gave twee YouTube kanalen gestart met een divers aanbod. Heb jij goede filmpjes die je daar mist? Geef ze aan ons door!

Voor kinderen en jongeren zijn we ook gestart met een online aanbod. Voor kinderen vind je hier de wekelijkse kinderclub. Voor jongeren zijn de eerste vlogs gemaakt. Op ons YouTube-kanaal kun je ze bekijken.

Naast deze losse content wordt er nu een nieuwe website gemaakt: Kom op de thee. Onze partner hierbij is Jesus.net – zij hebben grote ervaring met het maken van interactieve websites om mensen in contact te brengen met het evangelie. Deze website wordt een vaste plek om bemoedigende – inspirerende filmpjes te delen met vluchtelingen. Daarbij is het mogelijk om in contact te komen door middel van een chat of door een bericht te sturen. Je kunt de website al bekijken voor een eerste indruk. Delen is voor nu nog niet handig omdat we volop bezig zijn om per doelgroep de juiste info te plaatsen.

Jesus.net deelt graag haar kennis en ervaring met Gave. Het is geweldig dat de nieuwe website vluchtelingen zal bemoedigen in deze spannende tijd en we hopen dat het uitgroeit tot iets blijvends! (Jan Willem Bosman)

De grootste uitdaging voor Gave is nu het vormen van goede teams voor de verschillende talen. We zijn met verschillende mensen in gesprek. Wil je bidden voor de volgende stap in dit proces?

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world