Jaarverslag 2020

Door corona werd 2020 een jaar anders dan alle andere. Veel plannen die we hadden gemaakt konden de prullenbak in. In ons jaarverslag vind je een terugblik.

Zo was er geen jubileumviering, geen Moeder-en Kindweekend en konden jongerenkampen maar gedeeltelijk doorgaan. Veel lokale activiteiten zoals vrouwengroepen en bijbelstudiegroepen werden stopgezet.
Ook voor asielzoekers was 2020 lastig. Juridische procedures haperden door tekorten aan medewerkers bij de IND en door corona. De besmettingsrisico’s op azc’s waren groot.

Lege handen
Op veel fronten stonden we in 2020 met lege handen. Het mooie van lege handen is dat God die kan vullen. Zonder eigen plannen word je ontvankelijker. Daardoor kreeg gebed een grotere plaats in ons werk. Dagelijks, online verbonden, bidden we, met elkaar, voor vluchtelingen. Op azc’s mochten we vaak niet op bezoek, maar met ons gebed konden we in iedere kamer, ja tot in harten komen.

En wat konden we online veel door laten gaan én nieuwe initiatieven ontwikkelen. Bijbelstudies via Zoom, webinars en online programma’s zoals ‘Kom op de thee’. Ook het juridische werk kon online doorgaan. We verwachten dat de digitale activiteiten deel zullen blijven uitmaken van het werk van Gave. Maar we zijn, nu de maatregelen langzaam versoepeld worden, ook helemaal klaar om onze fysieke activiteiten, zo snel als mogelijk weer op te pakken.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world