Aanmelding Kinderkampen geopend

Veel vluchtelingenkinderen gaan in de zomer niet op vakantie. Ze vervelen zich dan vaak. Via Gave kunnen vluchtelingenkinderen mee met een christelijk kinderkamp. Zij trekken op met Nederlandse kinderen en leren elkaar en God (beter) kennen.

2018 Flyer Kinderkampen

De meeste vluchtelingengezinnen hebben niet de middelen en mogelijkheden om in de zomer op vakantie te gaan. Vluchtelingenkinderen missen de afleiding van school en vriendjes en vervelen zich dan vaak. Gave regelt dat vluchtelingenkinderen tegen een laag bedrag mee kunnen met christelijke kinderkampen. De kinderen beleven dan een gezellige week, samen met Nederlandse leeftijdsgenootjes. Ook maken de kinderen (opnieuw) kennis met het evangelie.

De kampen bieden een gevarieerd programma. Denk aan sport, spel, bijbelverhalen en creatieve activiteiten. Veel activiteiten vinden plaats in een kleiner groepje. Ieder kind komt hierdoor tot zijn recht.

De kampaanbieders ontvangen van Gave toerusting over de omgang met vluchtelingenkinderen. De meerderheid van de kinderen op kamp is Nederlands.

De kinderkampen zijn voor vluchtelingenkinderen van 7 tot en met 13 jaar, wonend op een asielzoekerscentrum of in een eigen woning.

Gave coördineert de plaatsing van vluchtelingenkinderen over de verschillende kampen. Hier leest u meer over de kinderkampen en kunt u kinderen aanmelden.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world