Pilot Bus of Joy in Delfzijl

Dit voorjaar is de Bus of Joy vijf keer in het centrum van Delfzijl geparkeerd. Hiermee konden de vrijwilligers op een laagdrempelige manier in contact komen met vluchtelingen. Gave-medewerker Geert Wiersma blikt terug op deze pilot.

“Het is een heel gezegende tijd geweest”, vertelt Geert die voor Gave relatiemanager is in Noord-Nederland. “We hebben veel gesprekken gehad met bezoekers. Dit waren overigens niet alleen vluchtelingen, maar ook veel Nederlanders. We mochten veel mensen bemoedigen, pastorale zorg bieden en voor hen bidden.”

Persoonlijk uitnodigen

Aanvankelijk kwamen er niet zoveel vluchtelingen naar de Bus of Joy. “Onze flyers waren op de balie in het asielzoekerscentrum (azc) gelegd, maar dat had niet veel effect. Toen we een ballonnenactiviteit hadden, mochten we de kinderen op het azc hiervoor persoonlijk uitnodigen en een flyer geven. Daar kwam wel respons op en zo konden we gesprekken aanknopen met de ouders.”

Bijzondere momenten

Een paar bijzondere momenten wil Geert graag delen. “Er was een Afghaanse man die meerdere keren langskwam en dan een Nieuw Testament in het Farsi wilde. We denken dat hij wel 12 exemplaren heeft meegenomen. Later bleek dat hij deze opstuurde naar familie in Afghanistan.” Maar het hoogtepunt was toch wel de gebeurtenis die plaatsvond op de allerlaatste dag. “Een vrijwilliger heeft met een moslimman gebeden, waarna hij een keuze voor Jezus heeft gemaakt!”

Vervolg Bus of Joy

Na de zomer zal de Bus of Joy opnieuw meerdere keren naar het hoge noorden rijden. “We willen dan ook een informatieavond houden voor de kerken. Meerdere kerken hebben namelijk aangegeven behoefte te hebben aan een laagdrempelig inloophuis, bijvoorbeeld voor de arbeidsmigranten die in de haven werken. Dat zou mooi kunnen samengaan met een House of Joy voor vluchtelingen, dat onze wens is.”

Wil je ook betrokken zijn bij dit Gave werk? Neem dan contact op met Geert Wiersma. Of maak een gift over om dit project financieel te ondersteunen.

"Dat je weet dat iemand voor je zorgt, dan voel je je veilig, dan voel je je thuis."

- Sahag

Lees het verhaal van Sahag »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world