Podcasts online

De Gave-podcasts zijn nu te beluisteren! Met de interessante gesprekken en praktische informatie inspireren we vrijwilligers in hun contact met vluchtelingen. Door deze toerusting, én door gewoon jezelf te zijn, kun je met vertrouwen het contact met vluchtelingen aangaan en verdiepen. 

In deze podcasts komen mensen aan het woord die je normaal gesproken niet zo snel zou horen. Terwijl hun kennis en ervaring je juist enorm kunnen inspireren en aanmoedigen. Belangrijke redenen dus voor Gave om de podcast toe te voegen aan ons toerustingsportfolio.  

Waarom podcasts? 

Podcasts zijn niet gebonden aan een vaste tijd of plaats, zoals bij een lokale training. Dat maakt dit een praktisch instrument om je toe te rusten. De podcasts geven je namelijk de vrijheid om jouw eigen geschikte moment te kiezen, bijvoorbeeld onderweg of bij het doen van klusjes in huis of tijdens een rustig koffiemoment. 

Als je het hoort van een vluchteling zelf, ga je het beter begrijpen. 

Je kunt de podcasts beluisteren via je favoriete platform. Bij het trainen van House of Joy-medewerkers of in de voorbereiding van een webinar verwijzen we ook naar de podcasts, zoals bij tips over het eerste contact met een vluchteling. Wij vertellen die tips ook, maar als je het hoort van een vluchteling zelf, ga je het beter begrijpen. 

Eerste podcastserie

Gave onderscheidt zich door te werken vanuit de bijbelse roeping en richtlijnen. Niet vreemd dus om onze eerste podcastserie te maken over hoe in de Bijbel God met vluchtelingen omgaat. Het boek ‘De vreemdeling in ons midden’ dat in het voorjaar van 2023 verscheen, vormt hiervoor de basis.  

Met de podcast verbreden we het perspectief: wat hebben andere theologen en Gave-medewerkers te zeggen over gastvrijheid, asielzoekers of de multiculturele kerk? In de podcast is wat meer ruimte voor beschouwing.  

Boeiende sprekers 

We konden voor onze eerste serie boeiende gasten strikken, zoals de Iraanse Romina, ds. Henk Bouma, prof.dr. Koert van Bekkum en voorganger Samuel Lee. Gave-medewerker Jaap van de Kamp ging met hen in gesprek. Het is prachtig om hen te horen vertellen over hun geloof, perspectief en drijfveren. 

Het is prachtig om hen te horen vertellen over hun geloof, perspectief en drijfveren. 

De inhoud van de gesprekken en de gastenlijst hebben we samengesteld met Lianne van der Zee, de auteur van het boek. Zij heeft er prachtige bijbelse portretten bij geschreven als reflectiemoment tijdens de gesprekken. Vervolgens hebben we samengewerkt met ervaren podcastmakers voor de conceptontwikkeling, redactie en montage. TWR verleent ons gastvrijheid in het gebruik van hun studio. 

Nieuwe serie in de maak 

Op de Gave-dag komt een nieuwe serie uit: Nieuwe buren, nieuwe avonturen. Deze podcastserie volgt de vluchteling vanaf aankomst tot en met terugkijken op leven in Nederland. Dit zijn afleveringen van elk twintig minuten die veel tips geven over het contact met vluchtelingen, zoals: welke vragen kun je beter niet stellen aan een vluchteling? Hoe maak je vriendschap gelijkwaardig? Hoe gaat dat, iemand bezoeken in het azc? Dus how-to-informatie voor beginners en ervaren werkers. 

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world