Laat je nooit beroven van je christelijke gastvrijheid.

De verkiezingsuitslag maakte me gisteravond stil. Wat is er gebeurd? Een verkiezingsuitslag met de PVV als verreweg de grootste partij. Het kan het beleid rondom vluchtelingen enorm gaan veranderen.

De nieuwe politieke werkelijkheid is een feit. Ik word er verdrietig van. Veel asielzoekers zullen zich nu ernstig ongerust maken als de betekenis van de verkiezingsuitslag tot hen doordringt. Krijgen we nog wel een eerlijke procedure? Hoe zit het straks met huisvesting? Dat is misschien terecht, het zijn zorgen die ik kan begrijpen.

Toch: We staan niet met lege handen. We mogen aan de slag met Gods middelen. Middelen die zwak lijken maar krachtig zijn. Middelen die hun duizenden hebben verslagen. Gods recht en gerechtigheid hebben kracht. Zijn liefde is sterk.

Daarom wil ik jullie aanmoedigen. Open de deur van je hart. Blijf ieder medemens als waardevol mens zien. De vluchteling, maar ook de PVV-stemmer. Heb lief. Want de liefde is aanstekelijk.

Kook lekkere maaltijden en nodig ze uit: asielzoekers, socialisten, christenen en PVV-stemmers. Deel liefde uit, heb plezier samen. ‘De liefde is geduldig, zij is vriendelijk. Ze denkt geen kwaad, zij verdraagt alle dingen. De liefde vergaat nooit.’

‘De liefde is geduldig, zij is vriendelijk. Ze denkt geen kwaad, zij verdraagt alle dingen. De liefde vergaat nooit.’

Maak je maaltijd, gezellig door het lichtende licht. Smakelijk door het zoutende zout. Ga door, ga door en geef niet op.

Lieve mensen, laat je nooit beroven van je christelijk gastvrijheid. Dan zullen er wonderen gebeuren.

Warme groet,

Jan Pieter Mostert

Algemeen directeur stichting Gave

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world