Samen Kerst vieren

KerstvieringVier Kerst samen met vluchtelingen. Veel vluchtelingen nemen een uitnodiging voor een feest graag aan. U deelt een gezellig feest en geeft daarin iets van uw kerstbeleving door.

 

Kerst is van ons allemaal

Bijna iedereen in Nederland viert kerstfeest. Iedereen is vrij, de winkels liggen vol met lekker eten en een gezellig, sfeervol familiefeest vindt iedereen leuk. Hierdoor kunt u ook gemakkelijk vluchtelingen vragen Kerst mee te vieren, en daarin iets van uw kerstbeleving doorgeven. U kunt hen bij u thuis uitnodigen, maar ook een laagdrempelige viering organiseren.

Vluchtelingen thuis uitnodigen

Nodigt u vluchtelingen uit om bij u te komen eten? Samen eten verbindt! Gave heeft de do’s en don’t op een rij gezet in ‘Vluchtelingen aan tafel’ uit onze digitale bibliotheek.

Laagdrempelige kerstviering

Vanuit uw kerk of interkerkelijke werkgroep kunt u een kerstviering organiseren, voor vluchtelingen in een azc of vluchtelingen met een verblijfsvergunning in uw omgeving. Zij zullen dit zeker waarderen! Een kerstviering is een goede gelegenheid om contact te leggen of contacten uit te bouwen.

”Tijdens een kerstviering kwam ik voor het eerst in contact met vluchtelingen.”
– een vrijwilliger

Gave heeft ervaring met het opzetten van zo’n viering. We helpen u graag. Lees hiervoor de pagina ‘Kerst of paasviering organiseren’ uit onze bibliotheek.

Nieuw! Nu ook twee kerstliederen in PowerPoint in het Nederlands, Engels, Arabisch en Farsi. De Arabische en Farsi varianten zijn ook fonetisch, zodat iedereen kan meezingen.

Als u nog vragen heeft, neemt u contact op met onze servicedesk.

Gezegende Kerst gewenst!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world