Jongerenkampen: Goud!

‘Niemand wordt hier buitengesloten. En de sfeer is zó goed!’ reageerde een deelnemer van de Gave-kampen. Vijf verschillende groepen zijn deze zomer een week op kamp geweest. Prachtige weken, met een gouden randje.

‘We zijn dankbaar dat we weer vijf onvergetelijke kampweken mochten organiseren’, vertelt Alies Koetsier, één van de organisatoren van de kampen. ‘Ook dit jaar ervaarden wij als coördinatoren: kamp doét er toe.’ Een vluchtelingenjongere zei het zo: ‘Kamp is de week van het jaar waar ik voor leef’. Dat klinkt heel extreem, maar vluchtelingenjongeren leven vaak in moeilijke omstandigheden. Ze kijken dan enorm uit naar een vakantieweek waarin alle moeilijke dingen even mogen vergeten en samen met andere jongeren kunnen genieten.

‘Kamp is de week van het jaar waar ik voor leef’.

De jongeren genoten van elkaars aanwezigheid, bijvoorbeeld door samen te sporten en (cultuur)spellen te doen. Ook leerden ze van elkaar en van het thema wat in de kampweken werd behandeld. Het thema van was ‘Gaan voor Go(u)d’ – verliezen en tóch winnen. Ze dachten tijdens verschillende bijbelstudies na over wat het betekent om écht voor God – en daarmee ook voor goud – te gaan. Een Nederlandse deelnemer vertelt: ‘Ik heb veel van vluchtelingen geleerd, en ben meer van hen en God gaan houden. Het was echt super! Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: enorm bedankt!’

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world