Webinars Oekraïne goed gewaardeerd

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Gave wil dat ook deze vluchtelingen worden gezien en geliefd. Intussen is op verschillende manieren kennis en informatie gedeeld over de cultuur, gewoontes en het geloof van de Oekraïners. Ook is er in sneltreinvaart een webinar ontwikkeld dat inmiddels 10 keer online is aangeboden.  

Ruim 300 mensen hebben deelgenomen aan één van onze webinars over Oekraïne; door 62 deelnemers is de afsluitende evaluatie ingevuld. De waardering ervan is erg hoog: het gemiddelde cijfer dat we kregen is een 8,4!  

De meeste respondenten vonden het aanbod duidelijk, informatief, gevarieerd en goed van opzet. Sommigen misten wat specifiekere informatie, zoals bijvoorbeeld over noodopvang of kinderwerk. Het gebrek aan tussentijdse interactie was voor de één een punt van kritiek, terwijl een ander het juist fijn vond dat er niet veel vragen en opmerkingen tussendoor kwamen.  

De webinars werden gegeven door Marco Vos en Irina Mulder. Irina is Oekraïense en is getrouwd met een Nederlander. Zij deelde veel informatie over haar persoonlijke ervaringen met bijvoorbeeld cultuurverschillen. Dit werd door de deelnemers erg gewaardeerd. “Ik heb veel gehad aan de praktische invulling van Irina”, schreef één van hen 

“Het overtrof onze verwachtingen. We hadden behoefte aan goede informatie en hebben dat van jullie gekregen.”

Na afloop van elk webinar was er een korte tijd beschikbaar voor reacties vanuit de deelnemers. “Tijdens deze gesprekken met elkaar kwam het onderwerp nog beter tot zijn recht”, schreef iemand. Een ander zei: “Doordat ik in Duitsland woon zijn dingen hier anders. Toch kon ik tips geven en zelf meer kennis vergaren. Top!” 

Over het geheel genomen zijn de webinars dus goed ontvangen. Een respondent schreef: “Het overtrof onze verwachtingen. We hadden behoefte aan goede informatie en hebben dat van jullie gekregen. Na het webinar besloten we om ons aan te melden als gastgezin.” En tot slot deze warme woorden: “De liefde en betrokkenheid vanuit Gave is hartverwarmend.”  

Na de zomer hopen we opnieuw webinars aan te bieden. Houd onze website in de gaten voor de data.  

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world