Vier Kerst met vluchtelingen

KerstvieringVier Kerst samen met vluchtelingen. Veel Nederlanders doen iets gezelligs met Kerst. Vluchtelingen nemen een uitnodiging voor een feest meestal graag aan. U deelt een mooi feest en kunt uw gasten meenemen in het verhaal van de geboorte van Jezus Christus en Gods liefde voor de mensen.

U kunt vluchtelingen bij u thuis uitnodigen, maar u kunt ze ook meenemen naar een toegankelijke kerstviering. Ook kunt u een viering speciaal voor vluchtelingen organiseren.

Vluchtelingen bij u thuis

Nodigt u vluchtelingen uit om bij u te komen eten? Samen eten verbindt! Gave heeft de do’s en don’t op een rij gezet in ‘Vluchtelingen aan tafel’, te vinden in onze digitale bibliotheek.

Kerstviering

Vanuit uw kerk of interkerkelijke werkgroep kunt u een kerstviering organiseren, zowel voor vluchtelingen in een azc of vluchtelingen met een verblijfsvergunning in uw omgeving. Zij zullen dit zeker waarderen! Een kerstviering is een goede gelegenheid om contact te leggen of uit te bouwen.

Gave heeft ervaring met het opzetten van zo’n viering. We helpen u graag. Lees hiervoor de pagina ‘Kerst of paasviering organiseren’ uit onze bibliotheek.

Tips om kerstevangelie te delen

Misschien vindt u het moeilijk om de boodschap van Kerst te delen met andersgelovigen. We geven u daarom tien tips.

Kerstliederen

Gave heeft een nieuwe digitale meertalige liedbundel. Vanaf donderdag 13 december is deze voor 17,50 euro beschikbaar. We hebben speciaal voor Kerst een selectie van tien liederen gemaakt uit deze bundel.

Het zijn liederen in Nederlands, Engels en in verschillende talen die vluchtelingen spreken. De Arabische en Farsi varianten zijn ook fonetisch, zodat iedereen kan meezingen. Er is van ieder lied een YouTube versie om de uitspraak te beluisteren of mee te zingen.

De kerstbundel kunt u voor 5 euro aanschaffen. Na betaling ontvangt u de liedteksten (in pdf en PowerPoint) en links naar de YouTube-versies. Klik hier om de bundel te bestellen.

Het lied Joy to the world kunt u hier (als pdf en PowerPoint) gratis downloaden, hier vindt u de YouTube-versie

De kerstbundel bevat o.a. de volgende liederen:

  • Joy to the world (Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi)
  • Stille Nacht (Nederlands, Engels, Arabisch, Farsi)
  • Hij kwam bij ons heel gewoon (Nederlands, Engels, Arabisch)
  • O kom, o kom Immanuël (Nederlands, Engels, Arabisch)

Als u nog vragen heeft, neemt u contact op met onze servicedesk.

Gezegend kerstfeest gewenst!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world