Kerst met vluchtelingen

Het is bijna Kerst, het feest van gezelligheid, van licht in donkere dagen en van God die ons zijn grootste cadeau gaf: Jezus. Veel Nederlanders doen iets gezelligs rond Kerst. Door vluchtelingen uit te nodigen kun je samen een mooi feest vieren en je gasten bovendien meenemen in het verhaal van Gods liefde. Hieronder geven we je een overzicht van hoe jij vluchtelingen deze Kerst kunt betrekken. 

Organiseer een Kerstviering

Vanuit je kerk of interkerkelijke werkgroep kun je een kerstviering organiseren, zowel voor vluchtelingen in een azc of vluchtelingen met een verblijfsvergunning in je omgeving. Zij zullen dit zeker waarderen! Een kerstviering is een goede gelegenheid om contact te leggen of uit te bouwen. Gave heeft ervaring met het opzetten van zo’n viering. Klik hier voor advies en tips voor de organisatie van de viering en de inhoud van het programma.

Kerst met kinderen

Maak kinderen onderdeel van het kerstverhaal door samen deze kerstvoorstelling te spelen. Voer de kerstvoorstelling op voor elkaar of voor de ouders.

Kerst met vrouwen

Om je in deze tijd te helpen met het invulling geven aan je vrouwengroep, hebben we een advent thema samengesteld. In dit thema geven we meer informatie over de vier weken voor Kerst en leggen we uit wat we verwachten. In het kerstverhaal ‘Ik ben met je‘ laten we de gelijkenis zien tussen het verhaal van vluchtelingenvrouwen en het verhaal van Maria.

Tips om kerstevangelie te delen

Misschien vind je het moeilijk om de boodschap van Kerst te delen met andersgelovigen. We helpen je met tien handige tips. Je vindt ze hier.

Samen eten

Nodig je vluchtelingen uit om bij je te komen eten? Samen eten verbindt! Maar hoe nodig je ze uit? Wat bied je ze aan? En waar praat je over? We helpen je hier verder met een aantal do’s en don’ts voor een geslaagde en gezellige maaltijd.

Deel kerstpakketten uit

Kerst is een mooie tijd om iets uit te delen. Deel daarom bijvoorbeeld kerstpakketten uit aan contacten die je hebt door een taal- of vrouwengroep. Werk als kerken samen en overhandig een kerstpakket aan vluchtelingen die wel wat extra’s kunnen gebruiken. Een warm gebaar met weinig kosten. We helpen je hier graag verder bij de voorbereiding, benodigdheden en uitvoering.

Gezegend kerstfeest gewenst!

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world