Activiteiten voor Oekraïners

Hier vind je een overzicht van activiteiten georganiseerd voor Oekraïners waar andere Oekraïense vluchtelingen ook welkom zijn (bijvoorbeeld een vrouwen-, of kinderactiviteit of kerkdienst met Oekraïense vertaling).

We willen een overzicht bieden van initiatieven die lokaal door christenen worden georganiseerd. Dat maakt het makkelijker om een activiteit te vinden waar je een Oekraïner voor kan uitnodigen.

Ambt Delden

Deze meivakantie (3-7 mei) wordt er een christelijk kamp georganiseerd in conferentiecentrum De Kroeze Danne waar (Oekraïense) vluchtelingen gratis naar toe kunnen. 5 dagen lang wordt er genoten van aanbidding, creatieve workshops, bijbelstudie en sport & spel. Het is voor tieners van 12 tot 17 jaar. Aanmelden kan hier.

Elburg

Iedere dinsdag- en donderdagmiddag organiseert de Vrije Evangelische Gemeente ontmoetingsmiddagen. Boterbloem 15, 14-16 uur.

Emmeloord

Iedere zondag om 12:00 worden in VBG de Fontein Oekraïense kerkdiensten gehouden. Kinderwerk wordt ook geregeld. Na afloop is er een maaltijd en ruimte voor ontmoeting en bezinning. Er is ook mogelijkheid tot het online meebeleven van de dienst. Wilgenlaan 4, Emmeloord.

Kampen

Iedere zondag wordt in Kampen een Oekraïense kerkdienst georganiseerd vanuit de stuurgroep internationale diensten. Bazuinkerk, Cello 1, 14.30 uur. Ook online live te volgen.

Nunspeet

Iedere zondag is er een samenkomst voor Oekraïners met de Oekraïense voorganger ds. Arcadiy Margulis. Gereformeerde Gemeente, Brinkersweg 17, 13.00 uur. De dienst is ook online te bekijken. Overige activiteiten voor de opvang en zorg van vluchtelingen uit Oekraïne zijn te vinden op het platform Nunspeetbiedtonderdak

Veenendaal

Het platform VeenendaalvoorOekraïne verbindt, samen met de gemeente Veenendaal, alle initiatieven voor hulp aan Oekraïners met elkaar. Klik hier voor een overzicht van activiteiten in Veenendaal waarbij Oekraïners zich kunnen aansluiten.

Woudenberg

Wekelijks worden er samenkomsten gehouden door en voor de Oekraïense vluchtelingen. De samenkomsten worden wisselend gehouden in Eben Haëzer, in de Maranatha kerk en in de Voorhof. Dit en overige activiteiten worden georganiseerd vanuit Woudenberg voor Oekraïne.

Yerseke

De kerkdienst van de Vrije Evangelische Gemeente Yerseke is voorlopig elke zondag te beluisteren in het Oekraïens. Neem uw smartphone en oordopjes mee! Kaaistraat 20, 4401 CH Yerseke.

Bovenkarspel

De Protestantse Kerk Stedebroec organiseert kerkdiensten met Oekraïense vertaling. Daarnaast is er ook opvang aanwezig van Oekraïense vluchtelingen in het kerkgebouw. Bloementuin 4, 1611 AT Bovenkarspel.

 

Ken je een activiteit die hier nog niet bij staat? Of organiseer je die zelf? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Dan kunnen we de informatie blijvend aanvullen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world Whatsapp