Activiteiten voor Oekraïners

Hier vind je een overzicht van activiteiten georganiseerd voor Oekraïners waar andere Oekraïense vluchtelingen ook welkom zijn (bijvoorbeeld een vrouwen-, of kinderactiviteit of kerkdienst met Oekraïense vertaling).

We willen een overzicht bieden van initiatieven die lokaal door christenen worden georganiseerd. Dat maakt het makkelijker om een activiteit te vinden waar je een Oekraïner voor kan uitnodigen.

Amsterdam

Hillsong Church in Amsterdam heeft elke zondag een kerkdienst met Oekraïense vertaling via koptelefoon. Dienst begint om 12 uur. Locatie (vanaf 9 april 2023): Circa Amsterdam!, Seineweg 2, 1043 BG Amsterdam.

Den Haag

Elke zondag worden er in een zaaltje in Den Haag diensten voor Oekraïners gehouden door Oekraïense evangelist Andrii Vakulyshyn. De diensten beginnen om 09:00. Voor meer informatie kunt u Andrii bereiken op +31683797509. Hoefkade 602, 2526 CM Den Haag.

Elburg

Elke zondag is er om 14.30 een Oekraïense dienst in ‘t Huiken, Lange Wijden 33, 8081 VS Elburg.

Emmeloord

Iedere zondag om 12:00 worden in VBG de Fontein Oekraïense kerkdiensten gehouden. Kinderwerk wordt ook geregeld. Na afloop is er een maaltijd en ruimte voor ontmoeting en bezinning. Wilgenlaan 4, Emmeloord.

Genemuiden

Iedere zondag wordt in Hervormd Centrum Genemuiden een Oekraïense kerkdienst georganiseerd met dominee Vinogradsky. Vluchtelingen en andere belangstellenden zijn meer dan welkom. Aanvang 14:45 uur. Stuivenbergstraat 51, 8281 EK Genemuiden.

Gouda

Elke zondag (14:00) worden er in de Pinkstergemeente Morgenstond in Gouda Oekraïense kerkdiensten gehouden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nadia Ossituk (0648583217). Pinkstergemeente Morgenstond Lage Gouwe 204, 2801 LM Gouda.

Nunspeet

Iedere zondag is er een samenkomst voor Oekraïners in het gebouw van de Gereformeerde Gemeente, Brinkersweg 17, 13.00 uur. De dienst is ook online te bekijken. Overige activiteiten voor de opvang en zorg van vluchtelingen uit Oekraïne zijn te vinden op het platform Nunspeetbiedtonderdak

Oldebroek

Het platform OldebroekhelptOekraïne coördineert hulp aan Oekraïense vluchtelingen samen met gemeenten, kerken en andere samenwerkende organisaties. U kunt hier terecht met uw aanbod om te helpen maar ook met een vraag om ondersteuning. Klik hier voor meer informatie over hoe Oldebroek vluchtelingen uit Oekraïne helpt.

Utrecht

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 10u-13.30u staat de Gereformeerde Gemeente Utrecht open voor Oekraïners. En dinsdag, tussen 10u-13.30u, staat Kerk aan het Lint open. Er worden taallessen, ontmoeting, creatieve activiteiten en kledingmarkten geboden. Eerste Westerparklaan 19, 3544 VS, Utrecht.

Veenendaal

Het platform VeenendaalvoorOekraïne verbindt, samen met de gemeente Veenendaal, alle initiatieven voor hulp aan Oekraïners met elkaar. Klik hier voor een overzicht van activiteiten in Veenendaal waarbij Oekraïners zich kunnen aansluiten.

Woerden

Iedere dinsdag (9.30 – 12.00) en donderdag (13.30 – 17.00) organiseert House of Hope Woerden een moment van ontspanning en ontmoeting voor iedereen die zijn of haar thuisland is ontvlucht en nu in (de buurt van) Woerden verblijft. Voor meer informatie kunt u mailen naar kerkenvoorvluchtelingen@gmail.com. Opstandingskerk, Wilhelminaweg 8, 3441 XC, Woerden.

Woudenberg

Wekelijks worden er samenkomsten gehouden door en voor de Oekraïense vluchtelingen. De samenkomsten worden wisselend gehouden in Eben Haëzer, in de Maranatha kerk en in de Voorhof. Dit en overige activiteiten worden georganiseerd vanuit Woudenberg voor Oekraïne.

Yerseke

De kerkdienst van de Vrije Evangelische Gemeente Yerseke is voorlopig elke zondag te beluisteren in het Oekraïens. Neem uw smartphone en oordopjes mee! Kaaistraat 20, 4401 CH Yerseke.

 

Ken je een activiteit die hier nog niet bij staat? Of organiseer je die zelf? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Dan kunnen we de informatie blijvend aanvullen.

"Juist door deze vluchtelingencrisis is de onderlinge samenwerking eigenlijk versterkt.” 

- Erik

Lees het verhaal van Erik »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world