Christelijke hulpverleners voor Oekraïners

De oorlog in Oekraïne, de vlucht en de ondragelijke spanning kunnen traumatisch zijn voor Oekraïense vluchtelingen. Gave wil voorzien in christelijke psychopastorale hulp en zoekt daarom christelijke hulpverleners.

Oorlog en vluchten geeft grote verliezen: familie, vrienden, gezin, huis, werk, status, netwerk, inkomen, etc. Daarnaast is er enorme spanning en angst. Oekraïense vluchtelingen hebben soms vreselijke dingen gezien en meegemaakt. Dat doet wat met je. Het is heel normaal als je hier heftig op reageert, door bijvoorbeeld slecht slapen of zich somber voelen. Ongeveer twintig procent  van mensen die heftige situaties hebben meegemaakt, houdt langdurig last van trauma en heeft professionele hulp nodig. Tachtig procent van de mensen is veerkrachtig genoeg om zelf te herstellen van traumatische ervaringen. Daarnaast roepen heftige gebeurtenissen veel existentiële vragen op. Waar leef ik voor? Waar is God in dit lijden?

Wij willen ons richten op de groep die zelf veerkrachtig genoeg is om te herstellen van traumatische ervaringen door ons best te doen dit proces van herstel te ondersteunen en te versnellen. Wellicht kunnen we deze groep zo groot mogelijk maken.

Tevens willen we een signaleringsfunctie vervullen en mensen doorverwijzen naar de huisarts.

Fijn dat je overweegt je aan te melden als gesprekspartner voor psychopastorale hulp aan Oekraïense vluchtelingen. Ervaring met traumahulp is fijn, maar niet noodzakelijk.

Uiteraard ontvang je goede training om toegerust aan de slag te gaan. Hier zal je enkele uren in moeten investeren. Aan het maken van de training wordt momenteel hard gewerkt. De opleiding zal items bevatten over trauma, pastoraat, de Oekraïense cultuur en interculturele communicatie.

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden. Daarna hoor je van ons.

NB: Wij zoeken ook coaches en maatschappelijk werkers voor coaching aan gastgezinnen. Meer info vind je hier

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world