Cursus voor gastgezinnen met Oekraïners en vrijwilligers

Al bijna 60.000 Oekraïense vluchtelingen zijn in ons land. Om hen heen zijn inmiddels vele gastgezinnen en buddy’s, daarnaast zijn er veel vrijwilligers bij noodopvanglocaties. Vanuit kerken zijn de eerste activiteiten gestart. Door middel van een nieuwe online cursus wil Gave iedereen ondersteunen die in contact is met Oekraïense vluchtelingen.

De cursus wordt ontwikkeld voor het Leger des Heils. Zij begeleiden gastgezinnen en beheren een aantal grote opvanglocaties. De cursus is binnenkort echter breder beschikbaar via Gave.

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
1. Interculturele communicatie (Rien van der Toorn)
2. Oekraïense cultuur (Anna Kuipers-Orlova)
3. Omgaan met oorlogstrauma (Jorin Blokland)
4. Zorgen voor jezelf als gastgezin/vrijwilliger (Kees Mos)

De cursus helpt je om op de beste manier naast de Oekraïense vluchtelingen te staan. Gastgezin of buddy zijn voor Oekraïense gasten is heel waardevol, het zal echter ook voor de nodige vragen en dilemma’s zorgen. Als vrijwilliger in een kerk of in een noodopvang is het ook fijn om meer achtergrondinformatie te hebben over de Oekraïense vluchtelingen

De cursus heeft per module een basisdeel en een stukje verdieping. Het basisdeel kost zo’n drie kwartier per module.

Je kunt meteen starten met de cursus.

Door voor de cursus te betalen steun je Gave en de ontwikkeling van de cursus. Gebruik anders de couponcode gv100 en doe de cursus gratis. Je ontvangt achteraf een verzoek voor een gift.

 

Registreer en start met leren!

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world Whatsapp