Cursus voor gastgezinnen en vrijwilligers

Al meer dan 28.000 Oekraïense vluchtelingen zijn in ons land. Om hen heen zijn inmiddels vele gastgezinnen en buddy’s, daarnaast zijn er veel vrijwilligers bij noodopvanglocaties. Vanuit kerken zijn de eerste activiteiten gestart. Door middel van een nieuwe online cursus wil Gave iedereen ondersteunen die in contact is met Oekraïense vluchtelingen.

De cursus wordt ontwikkeld voor het Leger des Heils. Zij begeleiden gastgezinnen en beheren een aantal grote opvanglocaties. De cursus is binnenkort echter breder beschikbaar via Gave.

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
1. Interculturele communicatie (Rien van der Toorn)
2. Oekraïense cultuur (Anna Kuipers-Orlova)
3. Omgaan met oorlogstrauma (Jorin Blokland)
4. Zorgen voor jezelf als gastgezin/vrijwilliger (Kees Mos)

De cursus helpt je om op de beste manier naast de Oekraïense vluchtelingen te staan. Gastgezin of buddy zijn voor Oekraïense gasten is heel waardevol, het zal echter ook voor de nodige vragen en dilemma’s zorgen. Als vrijwilliger in een kerk of in een noodopvang is het ook fijn om meer achtergrondinformatie te hebben over de Oekraïense vluchtelingen

De cursus heeft per module een basisdeel en een stukje verdieping. Het basisdeel kost zo’n drie kwartier per module.

Op dit moment wordt de cursus uitgewerkt. We verwachten dat op 6 mei de cursus kan starten. Vanaf dat moment kan er op ieder gewenst moment worden begonnen.
De aanmelding voor de cursus is gratis, we vragen je als deelnemer om een gift te geven aan Gave voor de kosten van de training en ons werk voor vluchtelingen.

Heb je interesse? Meld je nu vast aan, dan houden we je op de hoogte!

Cursus voor gastgezinnen en vrijwilligers

Naam(Vereist)
Interesse (meerdere keuzes mogelijk)
Gave gaat vertrouwelijk om met jouw gegevens. In ons privacystatement vind je hier meer over.
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world Whatsapp