Privacystatement

Stichting Gave verstrekt dit privacystatement om je te informeren over de manier waarop, met jouw toestemming, jouw gegevens worden verzameld en gebruikt, en om je ervan bewust te maken hoe wij omgaan met beveiliging. Ook laten we je zien wat jouw rechten zijn.

Inleiding

Gave onderschrijft het belang van de privacy van haar betrokkenen. Persoonlijke gegevens worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Gave houdt zich in alle gevallen aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. Daarnaast voldoet Gave aan de eisen voor het CBF-keurmerk.

Gebruik van onze diensten

Wanneer je jouw gegevens aan Gave verstrekt bij het gebruik maken van onze diensten, gebruiken wij deze gegevens om je van dienst te zijn. Dit kan bijvoorbeeld bij een bestelling, e-learning, chat via komopdethee.nl of vragen via de servicedesk. Wanneer je hiervoor kiest kunnen wij uw gegevens ook gebruiken om u op de hoogte te houden van ons werk en onze activiteiten.

Activiteiten

Wanneer je jouw gegevens aan Gave verstrekt bij de aanmelding van een activiteit geven wij deze gegevens aan de leiding van deze activiteit. Dit kan een medewerker van Gave zijn of een vrijwilliger. Wanneer je hiervoor kiest kunnen wij jouw gegevens ook gebruiken om je op de hoogte te houden van ons werk en onze activiteiten. We kunnen jouw gegevens ook gebruiken om contact met je op te nemen in verband met een praktische hulpvraag aan vluchtelingen.

Doneren

Wanneer je jouw gegevens aan Gave verstrekt bij het geven van een donatie, kunnen wij, als je hiervoor kiest, jouw gegevens ook gebruiken om je op de hoogte te houden van ons werk en onze activiteiten.

Opgave nieuwsbrief

Wanneer je je opgeeft voor nieuwsbrieven houden wij je op de hoogte van ons werk en onze activiteiten.

Juridisch

Wanneer je via de site een aanvraag doet voor dossieronderzoek gebruiken wij jouw gegevens slechts voor het dossieronderzoek. Je kunt hierbij kiezen of je de juridische nieuwsbrief wilt ontvangen.

Meldpunt bedreigingen

Wanneer je persoonsgegevens aan Gave verstrekt bij het meldpunt bedreigingen, gebruiken wij de gegevens alleen voor registratie en om eventueel met je in contact te komen in verband met de melding. Om juiste opvolging te geven aan de melding delen we jouw gegevens met SDOK en Open Doors. Verder worden jouw gegevens niet gedeeld met derden. Dit is ook de reden dat je wordt gevraagd het formulier, dat in meerdere talen wordt aangeboden, in het Nederlands of het Engels te beantwoorden. Op die manier hoeven we geen derden in te schakelen om een vertaling te verzorgen.

Inlog website

Wanneer je jouw gegevens aan Gave verstrekt bij het inloggen van de website gebruiken wij deze gegevens om relevante activiteiten en ontwikkelingen aan je te kunnen doorgeven. Wanneer je hiervoor kiest kunnen wij jouw gegevens ook gebruiken om je op de hoogte te houden van ons werk en activiteiten.

Derden

Voor de uitvoer van eigen (fondsenwervende) activiteiten, kan Gave gebruik maken van zorgvuldig geselecteerde leveranciers (gegevensverwerkers). Wanneer Gave gebruik maakt van gegevensverwerkers wordt gebruik gemaakt van een verwerkingsovereenkomst.

Gegevens worden door Gave nooit aan derden verstrekt voor commerciële doeleinden.

Buitenland

Om technische en operationele redenen kan het nodig zijn dat we jouw persoonlijke gegevens overbrengen naar servers van bedrijven die samenwerken met Gave, buiten de Nederlandse landsgrenzen. Als dit gebeurt, zullen jouw persoonlijke gegevens in het buitenland worden opgeslagen. Gave zal dan stappen nemen met als doel ervoor te zorgen om jouw recht op privacy te waarborgen.

Uitschrijven

Indien je geen prijs stelt op informatie omtrent het werk van Gave en (fondsenwervende) activiteiten kun je dit aangeven door een brief of e-mail te sturen naar:
Stichting Gave
Marie Curiestraat 35
3846 BW Harderwijk
info@gave.nl

Je kan je op elk gewenst moment afmelden voor e-mailnieuwsbrieven via de afmeldlink in de toegezonden e-mail.

Verwijderen persoonsgegevens

Persoonsgegevens mogen niet langer bewaard worden dan noodzakelijk is. De bepaling van de bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor Gave de gegevens heeft verzameld en van eventuele wettelijke plichten om gegevens te bewaren.

Klikgedrag

Op de website van Gave worden algemene bezoekgegevens, zonder deze bezoekers te identificeren, bijgehouden. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten. Op deze wijze kan Gave haar dienstverlening aan u verder optimaliseren.

Cookies

De website van Gave maakt gebruik van advertising & tracking cookies. Met deze cookies is het voor Gave mogelijk om jouw surfgedrag op de website te volgen, zoals de pagina’s die u bekijkt. Met deze informatie kan Gave op maat gemaakte advertenties tonen op de website en websites van derden.

Wil je niet dat er cookies worden geplaatst? Cookies kunnen eenvoudig worden uitgezet via de browser. Hoe dit werkt, kun je vinden op de website van de Consumentenbond.

Links naar externe websites

Deze website heeft links naar documenten op websites die beheerd worden door andere organisaties en individuen. Wanneer je een link naar andere websites volgt, wees je er dan van bewust dat Gave niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid of de inhoud van dergelijke websites.

Jouw rechten

Je hebt het recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht op correctie of verwijdering van jouw persoonsgegevens. Bovendien kan je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Als je jouw persoonlijke gegevens wilt inzien, corrigeren of definitief wilt verwijderen, stuur dan een e-mail naar: info@gave.nl.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over het privacybeleid, dan kun je deze richten aan:
Stichting Gave
Marie Curiestraat 35
3846 BW Harderwijk
info@gave.nl

Functionaris gegevensbescherming: Daniëlle Overvest

Copyright

Alle content van onze website(s) valt onder het copyright van Gave. Maar, voel je vrij om alle inhoud te delen via sociale media, blogs, etc. Dit dien je wel te voorzien van een bronvermelding.

Wijzigingen

Gave behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacystatement. Check daarom regelmatig dit privacystatement voor het privacybeleid van Gave.

Laatste update mei 2020

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world