Gave biedt online training

Voor iedereen die vanachter zijn computer meer wil leren over omgang met vluchtelingen biedt Gave nu een online cursus (e-learning) ‘In contact met de vluchteling’. De cursusdeelnemers worden getraind in het omgaan met andere culturen en het voeren van een geloofsgesprek.
De e-learning bestaat uit filmpjes, leesteksten en praktische opdrachten. Op eigen tempo kan de cursist alles doornemen. De ervaring leert dat twee momenten van anderhalf uur het beste resultaat geven. Verder is er ook een opdracht om een asielzoeker te bezoeken, dit kan uiteraard niet vanachter uw pc. In een forum is er ruimte om vragen en ervaringen uit te wisselen met andere cursusdeelnemers en een tutor vanuit Gave.

Achter uw eigen computer, op uw eigen tempo en op een voor u geschikt moment kunt u leren hoe u kunt omgaan met vluchtelingen. Dus ook als er geen Gave-cursus in uw buurt wordt gegeven, kunt u toch getraind worden. De e-learning is gemaakt in software die ook door scholen en zendingsorganisaties wordt gebruikt (its learning via NET-Foundation).
Voor de zomervakantie is een proef gedraaid met een aantal cursisten. De deelnemers waren positief. “Met name de lessen over verschillen in cultuur vind ik erg leerzaam”, merkt een deelnemer op. Een ander geeft via de evaluatie aan: “Ik waardeer de vele achtergrondinformatie vanuit christelijk oogpunt. De filmpjes maken het interactiever en zo ook prettiger om de cursus te volgen.” De e-learning geeft een basis om meer van vluchtelingen te weten en om dat ook in praktijk te brengen.

  • Wilt u ook via e-learning getraind worden? Meldt u hier aan.

Kosten om mee te doen zijn 7,50 euro (alleen via iDEAL te betalen). Iedere maand start een e-learning, u hebt dan 3,5 week de tijd om de training af te ronden. Gave zal komende tijd ook andere cursussen online gaan aanbieden.