Steun Irakese christenen

In de afgelopen maanden is de IS-macht opgerukt en laat een spoor van dood en verwoesting achter zich. Christenen en Yezidi’s worden in Irak en SyriŽ zonder pardon gruwelijk vermoord. Asielzoekers uit deze landen zijn bang voor de situatie van hun geliefden. Voortdurend zijn ze in contact met hun familie in Irak en SyriŽ. De beelden en berichten die ze doorkrijgen via whatsapp zijn vaak veel gruwelijker dan die de media ons laat zien. Enkele verhalen die ze met ons hebben gedeeld, vindt u hier.
Asielzoekers doen wat ze kunnen: geld sparen voor voedselhulp, mogelijkheden onderzoeken voor een vlucht van hun familie en vooral bidden, veel bidden.

Wilt u voor hen bidden?

Voor deze mensen, die in veel gevallen ook christen zijn, is het heel belangrijk dat ze niet alleen zijn in hun diepe ongerustheid. Bid dat het geweld van IS stopt, bid voor troost, voor helpende handen voor hun familie op de vlucht. Maar u kunt nog iets doen:

Stuur een bemoedigingskaart

  • .
  • Gave heeft bovenstaande kaart ontwikkeld (en er 10.000 verspreid onder asielzoekers). De voorraad is nu op en de kaarten zijn niet meer te bestellen. U kunt uiteraard nog wel een eigen kaart sturen (of bijvoorbeeld kinderen een kaart laten maken).
  • Schrijf op de kaart(en) een bemoedigende boodschap. Dat kan gewoon in het Nederlands.
  • Zet op de envelop, of apart kaartje uw eigen adres, zodat we later een terugkoppeling kunnen geven.
  • Stuur de kaart(en) naar Gave (Marie Curiestraat 35, 3846 BW Harderwijk). Wij zorgen dat hij terecht komt bij een vluchteling in Nederland die vol angst is om zijn geliefden.
  • Als u Irakese of Syrische vluchtelingen kent, kunt u uiteraard ook zelf de kaart(en) aan hen geven.

Enthousiast

Alle kaarten worden uitgedeeld aan de asielzoekers. We hoorden terug: “Ze reageerden heel enthousiast op de kaarten. Dat er zo veel voor hen gebeden wordt." 
Een medewerker van Gave bezocht een christelijke Arabische conferentie: “Samen met mijn gezin ben ik naar een Arabische conferentie geweest voor Irakese en Syrische christenen. We voelden hun verdriet en machteloosheid om hun familie in Irak en SyriŽ. We stonden met lege handen, nou ja, lege handen: we hadden 150 kaarten-vol-bemoedigende teksten van Nederlandse christenen bij ons, en onze kinderen hebben die aan hen uitgedeeld. We voelen ons bevoorrecht dit te mogen doen, namens de mensen die deze bemoedigingen hebben opgeschreven. Onze 8-jarige dochter vertelde later: 'ik heb nog nooit mensen zů blŪj gezien, hoe ze kťken!'”

#WeAreN

Samen met andere organisaties, o.a. Open Doors, de 4e Musketier en SDOK werkt Gave mee aan het initiatief #WeAreN. Vanuit dit platform willen we christenen in Nederland oproepen zich solidair te verklaren met hun geloofsgenoten in Irak en SyriŽ en ook hun familie in Nederland. Via de campagne #WeAreN, worden christenen opgeroepen door gebed, actie en het dragen van het Nasrani-teken hun verbondenheid te uiten met geloofsgenoten in Irak en SyriŽ. Ook roept #WeAreN op tot gebed en vergeving van vervolgers.

Zie www.WeAreN.nl