Els Florijn schrijft novelle voor Gave

Auteur Els Florijn schreef in opdracht van Stichting Gave de novelle ‘Onze Vader’, waarin ze het ontroerende verhaal vertelt van de Somalische Ayaan. De novelle viel december 2013 op de mat bij alle 110.000 abonnees van EO-Visie.

De novelle is een bijzonder samenwerkingsproject van Ark Mission, EO-Visie, Gave en Uitgeverij MozaÔek. Gave wil samen met de projectpartners dat christenen door de novelle meer oog krijgen voor vluchtelingen en met hen Gods liefde willen delen.

De novelle is meegestuurd met een themanummer van Visie, waarin de situatie van vluchtelingen in beeld werd gebracht. ‘Onze Vader’ vertelt het verhaal van Ayaan, die geschonden en getraumatiseerd in Nederland komt. In het asielzoekerscentrum ontmoet ze Nadifa, een verre nicht. Nadat haar zoontje Abdi is geboren, begint ze langzaam te wennen aan het leven in een ander land. En als ze na verloop van tijd ook een eigen huis toegewezen krijgt, lijkt alles in orde te zijn. Maar de herinneringen achtervolgen Ayaan. Omdat ze bang is Nadifa’s vriendschap kwijt te raken, heeft ze altijd geheimgehouden wat ze meenam uit het vluchtelingenkamp in Kenia. De wonderlijke tekeningen die Abdi maakt, brengen haar ertoe om het gesloten doosje onder haar bed opnieuw te openen. De gevolgen daarvan veranderen haar leven voorgoed.

Els Florijn (1982) schreef eerder Laatste nacht, Schaduw van de wolf en Het meisje dat verdween. Met deze laatste titel won ze de ND|BCB Publieksprijs 2011. Er werden 15.000 exemplaren van verkocht.

De handelseditie van de novelle wordt uitgegeven door Uitgeverij MozaÔek en is ook verkrijgbaar via de boekhandel.

  • Klik hier om de eerste pagina's van de novelle te lezen.