Christelijke programma's in eigen taal

De website www.mijntaal.net is uitgebreid tot zeventien talen. De Afghaanse vluchteling Zakiri vertelt hoe hij door het luisteren naar christelijke programma's van deze site rust van God krijgt en geen slaapmiddelen meer nodig heeft.

 

De christelijke organisaties Gave, Gospel Recordings Nederland en Trans World Radio (TWR) Nederland bieden vanaf vandaag een nieuwe versie van www.mijntaal.net. Deze site is een laagdrempelige manier om vluchtelingen en migranten in contact te brengen met Gods boodschap. De bezoeker kan in de eigen taal de Bijbel lezen, programma's beluisteren of christelijke films bekijken.

Vanaf vandaag zijn er zeven talen bij: Afrikaans Engels, Frans, Mandarijn, Pools, Russisch, Servisch en Spaans. Op Mijntaal.net stonden al radioprogramma`s in het Arabisch, Dari, Engels, Farsi, Koerdisch-Sorani, Nederlands, Roemeens, Somalisch,  Tarifit en Turks. De programma`s zijn voornamelijk gemaakt door Trans World Radio, maar de site bevat ook programma`s van Gospel Recordings Nederland en andere christelijke organisaties.

Met deze website is er een extra instrument om vluchtelingen te bereiken met Gods boodschap. Daarnaast zijn er voor de migranten nu flink meer mogelijkheden om christelijke media te beluisteren en te bekijken in hun eigen taal, zoals de Luisterbijbel en christelijke filmpjes.

Naast de website zijn er telefoonnummers opgezet. Via deze nummers kunnen korte boodschappen worden beluisterd over het evangelie. JoŽl van Vugt van TWR: "Op deze manier willen we de mensen bereiken die niet in het openbaar achter hun computer durven zitten om de website te bezoeken. Vooral in asielzoekerscentra komt dit regelmatig voor."

Voor de promotie van de website zijn kaartjes beschikbaar. "Het zou mooi zijn als christenen deze uitdelen aan hun anderstalige buurman of buurvrouw, of aan vluchtelingen. Velen van hen spreken het Nederlands nog niet goed, maar zijn vaak wel actief op het internet. Hoewel de meesten van ons de taal van hun hart niet spreken, kunnen we met behulp van deze website het evangelie toch dicht bij hun hart brengen."

Promotiekaartjes zijn gratis te bestellen via het reactieformulier