Lieneke Feitsma

Veldwerker

Ik ben Lieneke Feitsma en woon al 20 jaar in Hoek van Holland. Ik ben getrouwd en heb 4 volwassen kinderen. Sinds 13 jaar werk ik als Nt2-docente.

Er willen zijn voor de vreemdeling is vooral ontstaan toen ik zelf een vreemdeling was in China, waar we als gezin 6 jaar gewoond hebben. Ik sprak de Chinese taal maar heel gebrekkig en was daar analfabeet. De stress die dat gaf, heeft me terug in Nederland doen besluiten taalles te willen geven aan hen die zich in Nederland verloren voelen door taal- en cultuurbarrière.

Ik geef nu, samen met vrijwilligers van diverse kerken, Nederlandse les aan Moslima’s in Maassluis. Aangezien er geen AZC’s in mijn buurt zijn, richt ik me op statushouders.

De taallessen zijn aan de hand van bijbelverhalen. Bij het uitnodigen noem ik dat al, maar voor bijna iedereen is dat oké. Herkenning van gebeurtenissen en gevoelens en daar woorden aan leren geven, dat is prachtig in dit werk! Daarnaast proberen we regelmatig vrouwen thuis te bezoeken en gaan soms uit met elkaar.

Al met al zorgt het ervoor dat de kerk ineens heel regelmatig in contact staan met Moslima’s; ze zijn in beeld geraakt! Er ontstaan vriendschappen onderling!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world